Șase avioane Boeing 747 aparținând companiei Lufthansa au aterizat în vară pe aeroportul Twente din Olanda, urmând a fi parcate pe termen lung. Ulterior, aeronavele au fost vândute, însă ele nu au mai putut decola către cumpărător, potrivit Digi24.

Avioanele au ajuns în Olanda în iunie și iulie, după ce operatorul aerian german și-a redus numărul curselor din cauza pandemiei de coronavirus. Când avioanele au aterizat, păreau să fie destinate dezasamblării. Cu toate acestea, la scurt timp ele au fost vândute către compania de reciclare a aeroanvelor GE Aviation Materials, cu sediul pe aeroportul Mojave din California.

Problema a apărut când avioanele Boeing urmau să plece, deoarece autoritățile olandeze le-au interzis să părăsească Twente.

Astfel a început un proces complex de negociere, el fiind rezolvat abia săptămâna trecută.

Autoritățile olandeze nu au permis decolarea pentru că aeroportul Twente nu deținea certificările de siguranță necesare. În prezent, aeroportul poate primi avioane mari, precum Boeing 747, doar pentru a fi dezasamblate, însă aceste aeronave nu au dreptul să decoleze.

Micul aeroport are o singură pistă de aterizare. Folosit anterior pentru zboruri civile și militare, aeroportul din Twente a început să primească zboruri comerciale abia din 2007. Totodată, el găzduiește o companie de dezasamblare a aeronavelor.

"Infrastructura aeroportului nu este potrivită în acest moment pentru a permite decolări ale unor aeronave mari", au anunțat săptămâna trecută autoritățile olandeze.

Compania Lufthansa a transmis că atunci când aeronavele sale au aterizat în Olanda, în vară, avioanele mari aveau dreptul să decoleze pentru zboruri non-comerciale și de marfă.

Disputa a mers în instanță, însă părțile implicate au ajuns la un compromis: autoritățile olandeze au făcut o excepție și au permis aeronavelor Boeing 747 să plece. Cu toate acestea, trebuie respectate o serie de cerințe de siguranță: mai puțin combustibil la bord și reducerea greutății pe cât posibil.

"Ambele părți sunt de acord că situația actuală nu mai poate fi repetată. Avioanele Lufthansa pot părăsi Twente. Primul zbor va avea loc în curând", au anunțat autoritățile olandeze.

Multe companii aeriene plănuiau să renunțe la marile aeronave Boeing 747, iar pandemia de coronavirus a accelerat această decizie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri