Mai puțin diesel, mai mult CO2: a crescut media emisiilor în Europa

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor vândute în Europa au crescut în 2019 la 121.8 grame pe kilometru, cel mai înalt nivel din 2014. România a înregistrat o medie de 124 de grame, iar Dacia de 125.6 grame, scrie Automarket.ro.

Potrivit unei amplu raport al companiei de analiză Jato Dynamics, media emisiilor de dioxid de carbon a crescut în Europa în 2019 la 121.8 grame pe kilometru, cel mai înalt nivel înregistrat după 2014.

În plus, este al treilea an consecutiv în care emisiile de dioxid de carbon la nivel european sunt în creștere, iar anul trecut valoarea medie a fost de 120.5 grame pe kilometru.

Datele sunt calculate pe baza vechiului standard NEDC în 23 dintre cele mai importante piețe europene, iar Olanda, Franța, Norvegia și Suedia sunt singurele state care au înregistrat o scădere a emisiilor.

România a înregistrat o medie de 124 de grame de dioxid de carbon pe kilometru pentru mașinile noi vândute în cursul anului 2019, în creștere de la valoarea medie de 121.3 grame pe kilometru din 2018.

Citeste si:
Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață anul acesta
Un combustibil realizat din...

Citiți știrea completă pe Automarket.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri