Daimler va opri temporar producţia la majoritatea fabricilor sale din Europa, ca răspuns la extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmite DPA.

Compania va suspenda "majoritatea producţiei sale din Europa, precum şi activitatea departamentelor administrative", a informa Daimler.
Închiderea va afecta fabricile de autoturisme, camioane, furgonete, şi va intra în vigoare până la sfârşitul acestei săptămâni, scrie Agerpres.

Suspendarea producţiei se va derula iniţial pe o perioadă de două săptămâni şi ar putea fi extinsă în funcţie de "evoluţiile ulterioare", se arată în comunicatul Daimler, unde se precizează că firma a luat o decizie drastică, ţinând cont de situaţia financiară a companiei şi a angajaţilor.

"Cu aceste închideri ale producţiei, Daimler ajută la protejarea forţei sale de muncă, la întreruperea lanţului de infecţii şi la ţinerea sub control a epidemiei. În acelaşi timp, această evoluţie va ajuta compania să se pregătească pentru o perioadă în care cererea va fi mai scăzută şi să-ţi protejeze soliditatea financiară", a informat grupul auto german.

Şi Volkswagen AG, cel mai mare producător auto global, va opri temporar producţia la majoritatea fabricilor sale din Europa, începând de vineri. Până luni, Audi, subsidiară a Volkswagen, va suspenda, de asemenea, activitatea fabricilor sale din Germania, Belgia, Ungaria şi Mexic.

Sursa foto: Foto by M / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Măsuri luate de Nokian Tyres pentru a asigura continuitatea activității 
Setari Cookie-uri