Titi Aur, fondatorul Academiei Titi Aur, consideră că, pentru ca firmele să fie cât mai puțin afectate anul acesta, statul ar trebui să uite de deficitul de 3%, să facă impumuturi pentru a-i susține pe cei afectați, să ia toate măsurile pentru limitarea extinderii virusului și să găsească varianta cea mai bună pentru a relua activitatea economică, "ca să nu murim de foame înainte de a muri de coronavirus".

"Cu siguranță impactul negativ va fi mai mare decât proporțional cu perioada opririi activității, pentru că, și după ce va reîncepe, curajul companiilor și al persoanelor fizice va reveni mai greu. Nu putem decât spera că vom reveni cu toții la o viață normală cât mai repede posibil", spune pentru wall-street.ro reprezentantul Academiei Titi Aur.

Economia va fi mult afectată și depindem cu toții de 4 lucruri, adaugă pilotul:

- cât de mult va ține perioada critică

- cât de eficiente vor fi măsurile luate de Guvern

- cât de mult va fi zdruncinată economia mondială

- cât de repede își vor reveni din acest șoc antreprenorii și populația

"Suntem dispuși să ajutăm în orice moment autoritățile"

Multiplul campion național de raliuri a decis să oprească activitatea pentru a proteja clienții și personalul Academiei înainte de a apărea prima ordonanță militară. Acum, echipa de piloți este dispusă să ajute autoritățile dacă va fi o solicitare.

"Trecem printr-o perioadă dificilă nu doar în România, ci și la nivel mondial. Evident, a trebuit să luăm și noi măsuri, iar primul lucru pe care l-am făcut a fost să oprim activitatea pentru a proteja atât clienții, cât și personalul. Am luat această decizie înainte de a apărea prima ordonanță militară, dar cred că trebuie găsit compromisul între a continua activitatea economică și a proteja cât mai bine personalul, astfel încât riscul de răspândire al bolii să fie cât mai mic. Suntem dispuși să ajutăm în orice moment autoritățile dacă vom fi solicitați," a declarat Titi Aur.

Academia Titi Aur a deschis cursurile online pentru această perioadă

Începând cu 23 martie 2020, partea teoretică a cursului de conducere defensivă susținut de Academia Titi Aur s-a mutat în online. Partea practică a cursului se va achiziționa ulterior perioadei de izolare la domiciliu și va avea loc la autodromul Academia Titi Aur, după ieșirea din starea de urgență, atunci când situația epidemiologică o va permite.

"Este posibil să venim și cu alte variante de produse. Pandemia de Covid este o situație fără precedent pentru noi și este nevoie să fim flexibili și adaptabili și să ne protejăm atât angajații, cât și clienții. Trecerea părții teoretice către online era pe lista noastră de obiective de anul trecut și faptul că se întâmplă în sfârșit este doar o confirmare că strategia noastră a fost una bună. Îi încurajăm pe șoferi, mai ales că au o perioadă de stat acasă, să aleagă înțelept cursurile la care participă și misiunile la care se înhamă. Misiunea noastră este să reducem numărul victimelor din accidentele rutiere și decesele cauzate de acestea. În această perioadă, când lumea stă acasă, numărul de accidente sperăm să fie mai mic, dar până la începutul epidemiei aveam deja anul acesta aproximativ 400 de morți, 5.000 de răniți grav și 4.000 de răniți ușor, în accidente rutiere", spune Titi Aur.

Clienții Academiei Titi Aur sunt angajați din multinaționale, antreprenori, tineri, stundenti, etc. "Mutarea cursurilor în online este apreciată, dar clienților încă nu le stă mintea la acest lucru. Am considerat că, în timpul stării de urgență, când toată lumea trebuie să stea acasă și să evite cât mai mult posibil contactul cu alte persoane, cursurile online sunt cele mai bune produse pe care le putem oferi", a adăugat pilotul.

Videoconferințe pentru persoanele juridice

Pentru persoanele juridice, Academia pune la dispoziție video conferințe în cadrul cărora vor fi prezentate informații teoretice despre conducerea defensivă, iar participanții pot să primească, în timp real, răspunsuri la întrebările lor.

Academia Titi Aur a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, înregistrând o creștere de 10% față de anul precedent. Segmentul B2B a reprezentat peste 50% din cifra de afaceri, prin cursurile de conducere defensivă contractate de companii pentru proprii angajați. O creștere de 40% a fost înregistrată și pe segmentul de experiențe pentru persoane fizice.

Cursurile de conducere defensivă, experiențele de conducere pe circuit, dar și închirierile de mașini sport au contribuit la o creștere a cifrei de afaceri cu 10% în 2019 pentru Academia Titi Aur – ATA, depășind astfel pragul de 2 milioane de euro. Dinamica pozitivă s-a datorat îndeosebi segmentului B2B prin cursurile de conducere defensivă contractate de companii pentru angajați, peste 7.500 persoane beneficiind de acestea în 2019 și peste 65.000 în cei peste 10 ani de activitate ai academiei.

Titi Aur a deschis în urmă cu 13 ani cel mai mare complex autodrom din Europa de Est, „Academia Titi Aur“, cu o suprafață de 12,5 hectare pe care sunt amenajate 10 zone diferite ca suprafață, configurație și utilitate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri