Ministerul Transporturilor a anunțat că a fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești.

„Am promis că vom începe lucrările la autostrada Sibiu – Pitești și ne ținem de cuvânt. Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, deschidem noi șantiere pentru obiectivele de infrastructură așteptate de români”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612,6 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL.

Potrivit prevederilor contractului a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

„Menținerea șantierelor deschise și accelerarea proiectelor majore de infrastructură sunt primordiale în această perioadă. Prin ordinul de începerea a lucrărilor se garantează continuarea acestui obiectiv atât de important pentru infrastructura rutieră din România. Putem spune cu certitudine că au început lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești. Obiectivul este vital pentru economia României, pentru dezvoltarea agenților economici din zonă, dar și prin atragerea de noi investiții”, a spus ministrul Lucian Bode.

Citeste si:
Strabag va construi sectorul de autostradă Târgu Mureş - Ungheni
Strabag va construi...

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
CNAIR anunță finalizarea lucrărilor de reparații pe o porțiune din A2
Setari Cookie-uri