Bode: În perioada următoare vom începe lucrările la Sibiu - Pitești loturile 4 și 5, Craiova - Pitești, Autostrada Transilvania și Comarnic-Brașov.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că în perioada următoare autoritățile vor demara mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Sibiu - Pitești, loturile 4 și 5, drumul expres Craiova - Pitești, Autostrada Transilvania și tronsonul Comarnic-Brașov.

„Toate șantierele sunt deschise, în ultimele săptămâni, de când a debutat pandemia, am început lucrări la șantiere noi - Sibiu-Pitești, varianta ocolitoare Timișoara Sud, unde voi merge azi, pentru a încuraja antreprenorii să le implementeze proiectele de invetiții majore. În perioada următoare vom demara și alte proiecte, precum Sibiu - Pitești loturile 4 și 5, Craiova - Pitești, Autostrada Transilvania, Comarnic-Brașov. Odată începute, sunt convins că vor fi duse la bun sfârșit. (...) Acum, pe șantiere, este mobilizare mai bună decât înainte de criză", a declarat Lucian Bode, la Digi24.ro.

La finalul lunii martie, Ministerul Transporturilor a anunțat că a fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1, Sibiu – Boița din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești. Contractul de proiectare și execuție pentru acest lot, cu o valoare de 612,6 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Potrivit prevederilor contractului, a fost stabilită o perioadă de 12 luni pentru proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

În ceea ce privește tronsonul de autostradă Râşnov-Cristian, aflat într-un progres fizic de peste 50%, ar putea fi terminat la sfârşitul acestui an, dacă antreprenorul îşi menţine mobilizarea, a declarat recent Lucian Bode, notează Agerpres.

Ministrul a susținut că până la 30 noiembrie pot fi finalizate şi cele două loturi de 40 de kilometri, aflate în execuţie, ale autostrăzii Sebeş-Turda.

Citeste si:
Podul de peste râu care stă pe mal. Mașinile trec Someșul cu bacul
Podul de peste râu care stă...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

De asemenea, tronsonul Iernut - Cheţani, de 18 kilometri, de pe autostrada Transilvania ar putea fi terminat în luna iunie 2020.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri