Poltia Română îi lămurește pe șoferi în ce situație pot să își ducă soția / soțul până la serviciu cu mașina personală fără să primească amenzi. Există o singură situație justificată pentru acest lucru.

Motivul deplasării cu mașina personală pentru a fi șofer pentru soție / soț este acela că nu există mijloace de transport in comun pe acea rută sau că trebuie să schimbe mai multe autovehicule ceea ce conduce la un risc mai mare de expunere la infectarea cu Covid-19.

Pentru a nu primi amendă, cei doi trebuie să prezinte Declarație pe propria răspundere în care se menționează motivul acestei deplasări.

"Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie). După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc)", scrie Poliția Română pe pagina de Facebook.

Sursa foto: Facebook Poliția Română

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri