Majoritatea șoferilor români întâmpină dificultăți în privința vizibilității noaptea. 70% dintre șoferi au afirmat că noaptea se chinuie să vadă drumul din fața lor, chiar și cu farurile aprinse, potrivit unui sondaj realizat la cererea producătorului de becuri auto Tungsram.

Un prim rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenți se simt mai vulnerabili când conduc noaptea față de șofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan: 52%.

Sondajul a demonstrat de asemenea că 82% dintre șoferi (1.000 de persoane chestionate) s-ar simți mai în siguranță dacă farurile mașinii lor ar ilumina o suprafață mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionați au spus că acesta este cel mai important factor atunci când își aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% au spus că prețul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri.

„Mulți șoferi își completează nivelul din rezervorul lichidului de parbriz și își verifică starea anvelopelor în mod regulat, dar este foarte important să-și verifice și dacă farurile funcționează la capacitatea optimă și să schimbe becurile dacă acestea nu mai dau randamentul necesar. Să nu uităm că vizibilitatea este un factor critic esențial în privința siguranței la drum, atât ziua cât și noaptea", spune Catalin Costea, Romanian Sales Representative pentru Tungsram Automotive.

Sondajul realizat de OnePoll la cererea Tungsram a chestionat 1.000 de șoferi din România în februarie 2020 în subiecte ce privesc siguranța și vizibilitatea în timpul șofatului pe timp de noapte.

Citeste si:
Turcan: Transport gratuit pentru elevi, sub sancțiunea încetării...
Raluca Turcan: Transport...

În 2020, brandul Tungsram a înlocuit divizia de becuri auto de la GE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Renault concediază angajați cât populația Urziceniului
Setari Cookie-uri