CORONAVIRUS | Aproape 1.000 de amenzi aplicate șoferilor în ultimele 48 de ore

Peste 9.300 de autovehicule au fost verificate de poliţişti în două zile, pentru neregulile constatate fiind aplicate 892 de sancţiuni contravenţionale. Totodată, au fost constatate 48 de infracţiuni, dintre care 13 la regimul circulaţiei.

"În perioada 13 - 14 aprilie, poliţiştii rutieri au acţionat la nivel naţional pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în domeniul transporturilor rutiere publice de persoane şi menţinerea siguranţei traficului rutier. Neregulile constatate au vizat, în principal, nerespectarea timpilor de condus şi odihnă, încălcarea regulilor referitoare la transportul rutier de mărfuri şi persoane, depăşirea vitezei legale, conducerea sub influenţa alcoolului şi lipsa ITP", informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) potrivit Agerpres.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 19 au fost pentru nerespectarea timpilor de condus şi odihnă, 78 - pentru încălcarea normelor referitoare la transportul rutier de mărfuri şi persoane, 171 - pentru depăşirea vitezei legale, 15 - pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 32 - pentru lipsa ITP, iar 577 de sancţiuni - pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, au fost reţinute 90 de permise de conducere şi 95 de certificate de înmatriculare.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri