Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor informează că, începând cu 18 mai se vor relua treptat activitățile de relații cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu excepția celor aflate în zone cu restricții - carantinate.

Prioritatea noastră este creșterea capacității de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea în activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forțe de sprijin pe perioada stării de urgență, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

În ceea ce privește programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare, acesta diferă de la un județ la altul, sens în care recomandăm consultarea site-urilor instituțiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitățile se vor soluționa doar în baza programărilor online - accesibile pe site-ul instituției noastre www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

Etapele desfășurării examinărilor

În ceea ce privește activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Citeste si:
O aplicație românească pentru școala de șoferi folosește...
O aplicație românească pentru...

1. Prima etapă va fi: examinarea la proba practică pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență (cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat următoare).

În vederea programării candidaților aflati în această situație sunt analizate două posibilități:

  • Programarea din oficiu cu informarea acestora – în ordinea programărilor anterioare,
  • Programarea prin intermediul școlilor de șoferi pe platforma online dedicată – cu informarea candidatului.

2. În a doua etapă –reluarea activității de examinare – proba teoretică la aproximativ două săptămâni, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului:

Citeste si:
DRPCIV: Procedură simplificată de înmatriculare a vehiculelor
DRPCIV: Procedură...
  • Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;
  • Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a suspendat activitatea de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, proba teoretică şi proba practică, la nivel naţional, începând cu 17 martie pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri