Preschimbarea permisului de conducere dupa expirare va costa in 2019 sub 300 lei, suma care acopera vizita medicala la una dintre clinicile autorizate pentru a va elibera fisa medicala, din care reiese ca sunteti in continuare apt pentru a conduce masini din categoria pe care o doriti.

Inainte de a incepe procedura de preschimbare a permisului expirat, trebuie sa stiti ca schimbarea de look (barba, etc.) va poate respinge dosarul daca nu mai aratati precum in cartea de identitate si veti fi nevoit sa o reinnoiti si pe aceasta.

Daca dupa eliberarea noului permis va schimbati adresa de domiciliu, nu veti fi obligat de lege sa va preschimbati si permisul.

Taxa pentru preschimbarea permisului de conducere este 68 lei, iar pentru eliberarea fisei medicale mai trebuie sa platiti intre 150 si 200 de lei, in functie de clinica. Pentru vizita medicala, aveti nevoie de 3-4 ore, pentru ca trebuie sa vizitati mai multe cabinete.

Documente necesare eliberarii permisului de conducere:

  • cerere tip - se editeaza informatic la ghiseu si se inmaneaza titularului pentru a o semna si pentru a completa informatiile privind fisa medicala si dovada platii contravalorii permisului de conducere;
  • actul de identitate, in original si copie - in cazul cetatenilor romani, actul de identitate al titularului, in original si copie, din care rezulta ca acesta are domiciliul sau resedinta in Romania;
  • dovada platii contravalorii permisului de conducere de 68 lei – achitata online in sistem internet banking in contul IBAN: RO76TREZ705502601X009835, dar si de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, in numerar la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului Sector 5, cu sediile in: Bd. Natiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226, la ghiseele Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Bucuresti, prin mandat postal;
  • permisul de conducere, in cazul deteriorarii acestuia, expirarii sau pentru schimbarea numelui. In cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declara in cerere si trebuie sa aduca si o dovada ca a fost declarat pierdut;
  • documentul emis de o unitate medicala autorizata, in original si copie din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere;
  • in cazul cetatenilor straini, carte de rezidenta, permis de sedere, certificat de inregistrare insotit de pasaport, pasaport diplomatic/serviciu;

In situatia platilor efectuate prin internet banking, eliberarea documentelor se face dupa confirmarea incasarii sumelor datorate, prin confruntarea cu extrasele de cont transmise de Trezoreria sector 5 Bucuresti.

Pe documentul de plata vor fi inscrise urmatoarele informatii: CNP-ul si numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN (conturile indicate mai sus, in functie de serviciul solicitat), codul fiscal al Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti – CUI 4267125, suma si tipul de documente pentru a carui contravaloare se incaseaza plata.

"In cazul persoanelor carora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnarii pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus insotite de hotararea de dezincriminare, nefiind necesara sustinerea vreunui examen," informeaza Prefectura Bucuresti.

O lista cu unitatile medicale autorizate (57 de institutii) pentru eliberarea fisei medicale in vederea eliberarii permisului de conducere o gasiti aici.

In total pe fisa medicala sunt 9 cabinete pe care trebuie sa le vizitati: Boli interne, Chirurgie-ortopedie, Neuro-chirurgie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL, Obstetrica ginecologie, analize de sange si o semnatura de la seful unitatii medicale. In plus trebuie sa ii faceti o vizita si medicului de familie pentru a completa la Antecedente personale.

Permisul de conducere in Bucuresti va fi eliberat de DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) din Soseaua Pipera nr 49 sau daca doriti il puteti primi prin posta la adresa de domiciliu sau la orice alta adresa mentionata in cerere.

Dosarul cu acte pentru preschimbarea permisului de conducere trebuie sa il depuneti personal. Pentru a reduce din timpul petrecut la DRPCIV puteti sa va faceti o programare online aici.

Amenda permis expirat

Daca sunteti oprit de Politie si aveti permisul expirat este posibil sa primiti o amenda intre 870 si 1.160 lei.

Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni conducerea unui autovehicul si tractor agricol sau forestier cu permis de conducere a carui valabilitate a expirat (articolul 101).

Sursa foto: By PotatoTomato / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri