UPDATE - Octombrie 2019: Schimbarea permisului de conducere in 2019 se poate face inainte de expirare cu doua, trei luni, dar si dupa ce a expirat valabilitatea acestuia. Daca adunam cate ore pierdeti pentru vizita medicala si depunerea dosarului, cred ca trebuie sa lipsiti de la birou o zi.

Pentru eliberarea permisului de conducere taxa este de 68 de lei si sunt mai multe posibilitati pentru a fi platita, iar pentru fisa medicala mai aveti de platit aproximativ 200 de lei.

Documente necesare eliberarii permisului de conducere:

  • cerere tip - se editeaza informatic la ghiseu si se inmaneaza titularului pentru a o semna si pentru a completa informatiile privind fisa medicala si dovada platii contravalorii permisului de conducere;
  • actul de identitate, in original si copie - in cazul cetatenilor romani, actul de identitate al titularului, in original si copie, din care rezulta ca acesta are domiciliul sau resedinta in Romania;
  • in cazul cetatenilor straini, carte de rezidenta, permis de sedere, certificat de inregistrare insotit de pasaport, pasaport diplomatic/serviciu;
  • dovada platii contravalorii permisului de conducere de 68 lei – achitata on-line in sistem internet banking in contul IBAN: RO76TREZ705502601X009835, dar si de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, in numerar la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului Sector 5, cu sediile in: Bd. Natiunile Unite nr. 6-8, Calea 13 Septembrie nr. 226, la ghiseele Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor Bucuresti, prin mandat postal;
  • permisul de conducere, in cazul deteriorarii acestuia sau pentru schimbarea numelui. In cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declara in cerere;
  • documentul emis de o unitate medicala autorizata, in original si copie din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicita eliberarea permisului de conducere.

"In cazul persoanelor carora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnarii pentru o infractiune care a fost dezincriminata, in conditiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezenta pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus insotite de hotararea de dezincriminare, nefiind necesara sustinerea vreunui examen," informeaza Prefectura Bucuresti.

Retail jobs

O lista cu unitatile medicale autorizate pentru eliberarea fisei medicale in vederea eliberarii permisului de conducere o gasiti aici.

In total pe fisa medicala sunt 9 cabinete pe care trebuie sa le vizitati: Boli interne, Chirurgie-ortopedie, Neuro-chirurgie, Psihiatrie, Oftalmologie, ORL, Obstetrica ginecologie, analize de sange si o semnatura de la seful unitatii medicale. In plus trebuie sa ii faceti o vizita si medicului de familie pentru a completa la Antecedente personale.

Permisul de conducere in Bucuresti va fi eliberat de DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) din Soseaua Pipera nr 49.

Sursa foto: By Photographee.eu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri