Eliberarea unui duplicat al permisului de conducere românesc în situația în care ați pierdut permisul se face prin aceeași procedură prin care se eliberează un nou permis. Singura diferență este vizita medicală, dacă nu doriți ca permisul să primească o altă dată de expirare.

În cazul celor care solicită un nou permis pe motiv că l-au pierdut sau că a fost deteriorat, nu mai este obligatorie fișa medicală, însă noul permis va avea aceeași dată de expirare cu cel pe care îl înlocuiește.

Acte permis pierdut, furat, deteriorat

  • Cererea solicitantului care se obține și se completează în format electronic la ghișeu (împreună cu declarația de furt/pierdere, după caz);
  • Actul de identitate al solicitantului, original şi copie;
  • Contravaloarea permisului de conducere – 89 lei, numerar la ghișeu sau metodele alternative de plată;
  • Permisul de conducere în original (în cazul motivului deteriorare).

Citiți și: Tariful pentru preschimbarea permisului de conducere a fost majorat cu 30%.

Duplicatul se eliberează pe perioada de valabilitate a documentului preschimbat.

Pentru eliberarea unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă este necesar să prezentați și documentul emis de o unitate medicală autorizată din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medial să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere (fișa medicală).

Citiți și: Cabinete medicale care eliberează fișa medicală pentru permis auto.

Cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere se depune personal de către titular la oricare serviciului public comunitar regim premise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Cererea pentru eliberarea duplicatului permisului de conducere emis după data de 01 ianuarie 2009, însoțită de celelalte documente, poate fi transmisă și prin corespondență, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior. Permisul se ridică personal de titular de la serviciul public comunitar menționat de solicitant în cerere.

Lista unitaților autorizate este disponibilă pe site-ul Ministerului Sănătății (www.ms.ro).

Sursa foto: By PotatoTomato / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri