Fișa medicală pentru schimbare permis nu mai este demult "bau-bau-ul" conducătorilor auto. Etapele obținerii acestui act sunt cât se poate de clare și nu consumă timp inutil. Practic, odată demarată procedura de obținere a documentului, nu vei întâmpina niciun obstacol în calea schimbarii permisului de conducere auto.

Dedică 1 oră fișei auto!

Este adevărat că mulți dintre cei care trebuie să își schimbe permisul amână procedurile necesare din lipsa timpului sau din cauza experiențelor nefaste anterioare petrecute pe holurile clinicilor medicale. Dacă te regăsești în aceste situații, nu mai amâna și vino cu încredere la o clinică autorizată să elibereze fisa medicala schimbare permis. Condițiile organizatorice au fost perfecționate pentru a-ți asigura o experiență cât mai agreabilă în cadrul clinicii, toate investigațiile necesare desfășurându-se în maximum o oră.

În cazul în care ți-a expirat perioada de valabilitate a permisului auto, programează cât mai repede o consultație pentru a-ți recupera dreptul de a conduce. Conform legislației în vigoare, atunci când termenul de valabilitate a permisului este depășit, ai obligația de a prezenta în dosarul de aplicant și fișa medicală pentru schimbare permis. Va trebui să refaci toate examenele medicale solicitate prin lege și să obții calificativul care să te declare apt pentru a conduce pe drumurile publice. Până la acest rezultat, însă, trebuie să pregătești câteva acte și să parcurgi testele de evaluare a stării de sănătate.

Toate aceste proceduri nu trebuie să îți producă niciun disconfort, deoarece se desfășoară în cadrul aceleiași clinici, cabinetele fiind în aceeași locație. Nu va trebui să apelezi la zilele de concediu sau să îți blochezi agenda din acea zi, programul tău decurgând absolut normal. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la recepția clinicii, respectând data și ora stabilite anterior, la programare, pentru a nu cauza decalaje orare.

Documente și consultații necesare

Pentru a obține fișa medicală pentru schimbare permis va trebui să prezinți câteva documente care să ajute personalul de la recepție să îți înregistreze datele personale. Vino, așadar, cu buletinul sau cartea de identitate, cu adeverința eliberată de medicul de familie în care să se menționeze dacă figurezi cu boli cronice în evidența sa și cu ochelarii de vedere, dacă ești purtător ai acestora. De asemenea, în situația în care ești diagnosticat cu diabet de tip I, adu și scrisoarea medicală eliberată de medicul diabetolog, în care să fie menționate diagnosticul, tratamentul și recomandarea de a fi apt pentru a conduce.

După înregistrarea acestor documente, poți începe consultațiile indicate în fișa medicală schimbare permis. Lista cuprinde 6 specialități obligatorii, între care vei regăsi: oftalmologie, ORL, ortopedie, medicină internă, neurologie și psihiatrie.

Dacă faci parte din grupa a II-a de conducători auto, ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E, atunci ți se va solicita și controlul pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee în somn.

În cazul în care ai trecut cu brio toate aceste examene medicale, pe fișă se va specifica că ești apt pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Conform noii legislații, fișa medicală are acum valabilitate 1 an de zile de la data emiterii și poate fi utilizată pe teritoriul întregii țări.

Vino să îți iei fișa medicală schimbare permis și intră din nou în posesia carnetului de conducător auto!

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri