Germania dublează stimulentele oferite cumpărătorilor de vehicule electrice. Pentru mașinile electrice cu un preț net de listă sub 40000 euro, subvenția crește la 9.000 euro, dintre care 6.000 euro sunt de la guvern și 3.000 de euro de la producătorii de automobile.

Pragul face ca multe vehicule la prețuri mari de la producătorii de automobile premium, precum BMW, Mercedes-Benz, Audi și Tesla să nu fie eligibile la suma totală. Prețul pentru Mercedes EQC începe de la 71.590 euro, iar prețul pentru Audi e-tron începe de la 69.900 euro, scrie Automotive News.

Tesla Model 3 este printre mașinile eligibile având un preț de pornire de 39.990 euro. Alte modele electrice pentru care cumpărătorii vor primi întreaga sumă sunt Volkswagen id.3, care costă de la 29.990 euro în Germania, precum și Peugeot e-208 GT, care costă 36.600 euro și Kia e-Niro, care pornește de la 34.290 euro.

Guvernul estimează costul stimulentelor la 2,2 miliarde de euro.

Ca parte a pachetului de stimulare a industriei auto, cumpărătorii de mașini noi vor beneficia de o reducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 16% de la 19%.

Citiți și Germania obligă benzinăriile să instaleze stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

De asemenea, guvernul va revizui impozitarea autovehiculelor. Din ianuarie 2021, mașinile cu emisii mai mari de 95 de grame de CO2 pe kilometru se vor confrunta cu o taxă eșalonată care va penaliza vehiculele cu emisii mari de CO2, cum ar fi SUV-urile.

Asociația dealerilor auto germani ZDK a declarat că a fost dezamăgită de faptul că vor fi oferite stimulente doar pentru vânzările de vehicule electrice.

Mașinile electrice au reprezentat 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi în Germania, anul trecut, în timp ce autovehiculele diesel și pe benzină au reprezentat 32%, respectiv 59,2%. Mașinile hibride au reprezentat 6,6% din înmatriculări.

Alte țări europene au început să își anunțe propriile pachete de stimulare a vânzărilor de mașini electrice. Franța are 8 miliarde de euro pentru a ajută industria auto, incluzând stimulente pentru vehiculele electrice care pot atinge 12.000 de euro.

Citiți și O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri