Bonusul pentru mașini electrice crește la 9.000 euro într-o țară europeană

Germania dublează stimulentele oferite cumpărătorilor de vehicule electrice. Pentru mașinile electrice cu un preț net de listă sub 40000 euro, subvenția crește la 9.000 euro, dintre care 6.000 euro sunt de la guvern și 3.000 de euro de la producătorii de automobile.

Pragul face ca multe vehicule la prețuri mari de la producătorii de automobile premium, precum BMW, Mercedes-Benz, Audi și Tesla să nu fie eligibile la suma totală. Prețul pentru Mercedes EQC începe de la 71.590 euro, iar prețul pentru Audi e-tron începe de la 69.900 euro, scrie Automotive News.

Tesla Model 3 este printre mașinile eligibile având un preț de pornire de 39.990 euro. Alte modele electrice pentru care cumpărătorii vor primi întreaga sumă sunt Volkswagen id.3, care costă de la 29.990 euro în Germania, precum și Peugeot e-208 GT, care costă 36.600 euro și Kia e-Niro, care pornește de la 34.290 euro.

Guvernul estimează costul stimulentelor la 2,2 miliarde de euro.

Ca parte a pachetului de stimulare a industriei auto, cumpărătorii de mașini noi vor beneficia de o reducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 16% de la 19%.

Citeste si:
Bonusul de 55 de mil. de dolari al lui Elon Musk, motiv să fie dat...
Bonusul de 55 de miliarde de...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Citiți și Germania obligă benzinăriile să instaleze stații pentru încărcarea mașinilor electrice.

De asemenea, guvernul va revizui impozitarea autovehiculelor. Din ianuarie 2021, mașinile cu emisii mai mari de 95 de grame de CO2 pe kilometru se vor confrunta cu o taxă eșalonată care va penaliza vehiculele cu emisii mari de CO2, cum ar fi SUV-urile.

Asociația dealerilor auto germani ZDK a declarat că a fost dezamăgită de faptul că vor fi oferite stimulente doar pentru vânzările de vehicule electrice.

Mașinile electrice au reprezentat 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi în Germania, anul trecut, în timp ce autovehiculele diesel și pe benzină au reprezentat 32%, respectiv 59,2%. Mașinile hibride au reprezentat 6,6% din înmatriculări.

Citeste si:
Mașina electrică care costă 10000 de dolari în America
Mașina electrică care costă...

Alte țări europene au început să își anunțe propriile pachete de stimulare a vânzărilor de mașini electrice. Franța are 8 miliarde de euro pentru a ajută industria auto, incluzând stimulente pentru vehiculele electrice care pot atinge 12.000 de euro.

Citiți și O nouă reprezentanță Tesla, la 600 km de România.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri