Societatea de Transport Bucureşti (STB) afirmă că toate vehiculele sale aflate în traseu "sunt sigure şi nu pun în pericol viaţa călătorilor, indiferent de anul de producţie al acestora".

"Autobazele şi depourile primesc piese de schimb, iar reviziile şi Inspecţiile Tehnice Periodice sunt efectuate conform prevederilor legale. STB SA îşi rezervă dreptul de a sesiza instituţiile competente în legătură cu difuzarea de către anumiţi indivizi a unor informaţii false, menite să inducă în rândul populaţiei şi al angajaţilor o stare de nesiguranţă", precizează societatea de transport după apariţia unor informaţii în spaţiul public ale unor angajaţi ai STB, conform cărora vehiculele aflate în traseu nu ar fi sigure şi ar pune în pericol viaţa călătorilor, scrie Agerpres.

Reprezentanţii societăţii bucureştene de transport afirmă că accidente de genul celui petrecut duminică, când un incendiu a apărut la bordul unui troleibuz aflat în traseu, sunt extrem de rare şi pot apărea din cauze tehnice la orice mod de transport, inclusiv la autoturisme.

"STB dă asigurări că personalul de bord este instruit să acţioneze operativ în asemenea situaţii, astfel încât viaţa pasagerilor să nu fie pusă în pericol. Totuşi, în prezent, STB SA cercetează amănunţit cauzele care au dus la apariţia unui astfel de eveniment în traseu, luând în calcul toate posibilele cauze, nu numai pe cele tehnice. O dovadă că factorul uman poate provoca astfel de incidente este campania de dezinformare stârnită de grupuri de interese economice şi politice şi întreţinută de aşa-zişi lideri sindicali odată cu lărgirea flotei STB SA în urma achiziţiei de autobuze Otokar", mai spun aceştia.

De asemenea, imediat după sosirea în ţară a acestor autobuze noi, cu normă de poluare Euro VI, "o serie de angajaţi apropiaţi grupului de aşa-zişi sindicalişti minoritari (în fapt, personaje înregimentate politic) au raportat false probleme în trafic". Autobuzele Otokar s-au dovedit în prezent fiabile şi niciun sofer apropiat aşa-zişilor lideri sindicali nu mai raportează false probleme, ca în perioada când acestea erau expuse public în mod pregnant, arată STB.

"Persoanele care au transmis în mediul public aceste informaţii eronate nu sunt la prima abatere, ele fiind cercetate disciplinar pentru colportarea de informaţii false în mediul public şi sancţionate, conform Regulamentului Intern al STB SA, pentru că au indus în rândul călătorilor şi al angajaţilor o stare nefondată de nesiguranţă", se subliniază în comunicat.

Deputatul independent Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei susţinut de USR şi PNL, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că sindicaliştii din societatea de transport bucureşteană au atras atenţia asupra pericolului de incendiu la tramvaie şi troleibuze, însă Primăria Municipiului Bucureşti nu a făcut nimic pentru a preveni acest pericol.

"Un autobuz al municipalităţii a luat foc în centrul oraşului, în urmă cu o săptămână un tramvai a deraiat şi nu e primul tramvai care deraiază în Bucureşti, toate aceste lucruri sunt rezultatul a zeci de ani de improvizaţii în societatea de transport a Bucureştiului, lucruri pe care sindicaliştii le spun de ani de zile. În urmă cu trei ani, sindicatul STB a atras atenţia că există un pericol de incendiu în tramvaie şi troleibuze şi administraţia Capitalei nu a făcut nimic în acest sens", a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că în ceea ce priveşte vehiculele societăţii de transport bucureştene nu există o mentenanţă profesionistă, aşa cum ar trebui să fie făcută.

Duminică, 7 iunie 2020, în jurul orei 11:00, şoferul unui troleibuz din linia 86 a depistat apariţia unui incendiu, în timp ce se deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu, pe sensul spre Gara de Nord. În vehicul se aflau doar un călător şi conducătorul troleibuzului, fără ca vreunul dintre aceştia să fie afectaţi. Incendiul s-a extins rapid după evacuarea călătorului şi numai în urma intervenţiei pompierilor a fost lichidat, astfel că, în scurt timp, în jurul orei 12:00, troleibuzul a fost tractat şi retras la depou, pentru verificări tehnice.

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti SA (STB), Alexandru-Hazem Kansou, a dispus duminică reverificarea instalaţiilor electrice ale tuturor troleibuzelor din parcul societăţii şi constituirea unei comisii tehnice de cercetare pentru a stabili cauza producerii incendiului.

Sursa foto: LCV / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri