Rompetrol lansează serviciul Cashback, prin care persoanele fizice pot retrage numerar, în toate stațiile sale din România

Rompetrol lansează un nou serviciu dedicat persoanelor fizice, prin care acestea au posibilitatea de a retragere numerar cu comision 0% din orice staţie proprie Rompetrol.

Serviciul "CashBack" (eliberare de numerar la comerciant) este disponibil la orice oră şi permite retragerea în numerar din cardul bancar personal de debit sau credit a unei sume de maximum 200 lei/tranzacţie împreună cu o operaţiune de plată la dispozitivele POS ale staţiei. Suma şi retragerile de numerar pot fi influenţate de disponibilul din casa de marcat a staţiei la momentul respectiv.

Compania nu percepe comision pentru aceste tranzacţii, dar numărul de retrageri permise zilnic şi eventualele costuri/taxe adiţionale sunt generate strict de instituţia de credit emitentă a instrumentului de plată electronică, scrie Agerpres.

"Căutăm în permanenţă să dezvoltăm şi să implementăm soluţii inovatoare, care să le ofere clienţilor un beneficiu imediat şi să contribuie la îmbunătăţirea experienţei acestora în staţiile noastre. Noul serviciu le permite clienţilor să folosească terminalele de plată şi pentru retragerea de numerar de pe cardurile bancare, odată cu achiziţia de bunuri şi/sau servicii din staţii", a declarat Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.

Clienţii pot folosi în prezent acest serviciu în toate cele 156 de benzinării proprii Rompetrol, compania fiind primul jucător din domeniul oil&gas şi una dintre primele companii nebancare din România care lansează la nivel naţional serviciul de retragere numerar. Serviciul nu este disponibil şi în staţiile Partener Rompetrol sau Rompetrol Expres.

Citeste si:
Rompetrol, 12 noi stații deschise în primele 4 luni
Rompetrol, 12 noi stații...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Compania a iniţiat în luna martie un proiect pilot în staţiile proprii din Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu, iar în baza numărului de tranzacţii şi a feedback-ului primit din partea clienţilor a decis extinderea rapidă a serviciului la nivelul întregii sale reţele de benzinării proprii. Indiferent dacă aceştia fac o alimentare cu combustibil sau achiziţionează produse din magazine, noua facilitate le permite să economisească timp şi carburant până la un bancomat.

"În condiţiile în care cadrul legislativ ne oferă posibilitatea de a reţine pentru această operaţiune un comision de maximum 1% din valoarea retragerii în numerar, am decis să venim în întâmpinarea clienţilor şi să nu le percepem comision. Singura condiţie pentru folosirea acestei facilităţi în staţiile noastre este de a realiza în acelaşi timp o tranzacţie plătită cu cardul vizat - achiziţia de carburant sau a unui bun/serviciu din portofoliul oferit în magazinul şi restaurantul Hei", a precizat Serghei Sevcenco.

Cadrul legal pentru oferirea acestui serviciu se regăseşte în Legea 191/2018, o actualizare a OUG 193/2002 cu modificările ulterioare, privind introducerea sistemelor moderne de plată.

Rompetrol Downstream operează în plan local o reţea de distribuţie carburanţi formată din 988 de puncte de comercializare (staţii proprii - Rompetrol, staţii Partener Rompetrol, staţii Rompetrol Expres, staţii mobile - baze interne de 9 şi 20 metri cubi), 6 depozite (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), peste 200 staţii GPL auto şi circa 7.000 de puncte butelii. Carburanţii comercializaţi sunt produşi de rafinăria Petromidia Năvodari - cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre.

Citeste si:
ING face o nouă incursiune în afara bankingului și lansează DealWise
ING face o nouă incursiune în...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri