Bolt lansează un serviciu de transport cu biciclete electrice

Similar cu alte companii din economia colaborativă, Bolt a avut de suferit în urma restricțiilor impuse la nivel global, odată cu pandemia de Covid-19 și a declinului economic care a urmat, dar start-up-ul estonian încearcă să găsească și alte surse de venituri prin lansarea unui serviciu de ridehailing cu biciclete electrice, mai întâi la Paris și ulterior în alte capitale europene, scrie TechCrunch.

Bicicletele sunt disponibile pe platforma Bolt din Paris de săptămâna trecută și pot fi deblocate prin scanarea unui cod QR. Decizia de business marchează o investiție semnificativă de la Bolt în așa-numitele servicii de "micromobilitate", a căror cerere a fost puternic afectată de coronavirus. Bolt pariază că astfel de oferte îl vor ajută să-și revină din criză după ce vânzările sale au scăzut cu 75% în martie, potrivit CNBC.

În ultimele două săptămâni, singurul serviciu de biciclete clasice și electrice care a funcționat în Paris este Vélib', susținut de autoritățile pariziene. Multe companii private, precum Gobee.bike, Obike, Ofo, Mobike - au încercat să concureze cu Vélib', dar până acum nu au reușit. Cel mai recent exemplu este Jump, controlată de Uber, care a vândut toate bicicletele de pe străzile Parisului, Londra, Roma, Bruxelles s.a.m.d. către Lime, iar acesta nu a relansat încă serviciul (dacă va fi relansat vreodată).

"Chiar dacă modul în care ne deplasăm a fost afectat temporar de criză globală, tendințele pe termen lung, care determină mobilitatea la cerere, cum ar fi scăderea numărului de autoturisme proprietate personală sau trecerea la un transport mai ecologic, au continuat să câștige teren", a declarat Markus Villig, CEO și co-fondator Bolt.

Pentru a putea concura cu Vélib', Bolt încearcă să ofere acest nou serviciu cât mai ieftin posibil. Cu toate acestea, Vélib' rămâne însă mai atractiv pentru francezi. Costă doi euro pentru a închiria o bicicletă electronică pentru 30 de minute sau 8,30 euro pe lună pentru a închiria oricât de multe biciclete electronice pe lună. Cu Bolt, costă doi euro o plimbare de 20 de minute - și asta fără taxă de deblocare.

Citeste si:
Bolt lansează trotinetele electrice în Cluj-Napoca
Bolt lansează trotinetele...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Bolt, cunoscută anterior că Taxify, oferă servicii de ridehailing, micromobilitate și livrare de produse alimentare. Compania are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume. Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Printre investitori sunt: Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Sursa foto: Bolt

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri