Fără autobuze electrice în București: Primăria a anulat și a doua licitație

Primăria Municipiului București a anulat miercuri, 22 iulie, și a doua licitație pentru achiziționarea a o sută de autobuze electrice, potrivit anunțului postat pe site-ul de licitații publice. Motivul anulării – ofertele din Turcia și China nu au fost conforme cu cerințele. La prima licitație anulată, ofertanții respinși fuseseră tot din Turcia și China, scrie G4Media.ro.

Ofertele descalificate miercuri au fost depuse de:

– Asocierea turcă TEMSA ULASIM și ANADOLU AUTOMOBIL ROM
– Compania turcă BOZANKAYA OTOMOTIV
– Asocierea dintre un producător român de tractoare (COSTA UTILAJE) și compania chineză Zhengzhou Yutong Bus

Asociația Metrou Ușor a avut o reacție la acest eșec înregistrat de Primăria Municipiului București, criticând strategia autorității în ceea ce privește achiziționarea autobuzelor electrice.

”În vreme ce Cluj, Turda sau Brașov au deja autobuze electrice în circulație, la București asistăm la a doua anulare a licitației. Este cea mai elocventă dovadă că, asa cum am mai atras atenția, caietele de sarcini nu reflectă standardele pieței, cu cerințe mult sub nivelul de calitate al producătorilor consacrați. De exemplu, prețul per autobuz a descalificat toți producătorii europeni de renume. Din păcate, nici celelalte licitații derulate în București nu sunt mai presus. Amintim că licitația pentru 100 de troleibuze cu autonomie a reușit să atragă doar un singur producător care a fost desemnat câștigător deși a ofertat un produs neconform (nu se acceptau prototipuri), iar licitația pentru 100 de tramvaie a tergiversat, de asemenea, în justiție, din cauza caietului de sarcini. Continuăm să monitorizăm procedurile de achiziție derulate în toată țara și solicităm autorităților competente să crească standardele de calitate pentru caietele de sarcini, astfel încât acestea sa reflecte prețul real și nivelul tehnic ale pieței europene de vehicule pentru transport în comun”, precizează Asociația Metrou Ușor într-o postare pe Facebook.

Citeste si:
Firea: Municipalitatea relansează licitaţia pentru 100 de autobuze...
Firea: Municipalitatea...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri