Furnizorul de servicii de mobilitate DKV Mobility investește în platforma independentă de plăți mobile a furnizorului de mobilitate inteligentă PACE, ca parte a unei noi etape din cadrul procesului de digitalizare.

Start-up-ul cu sediul la Karlsruhe este unul dintre liderii în materie de tehnologie ai pieței de servicii pentru conectivitate auto. Produsul principal, Connected Fueling, le oferă șoferilor posibilitatea de a-și plăti factura de combustibil cu smartphone-ul direct la benzinării. Acest lucru elimină timpul de așteptare la ghișeul de plată și le permite șoferilor să primească chitanțele electronic, direct pe telefonul mobil.

Funcția de plată fără contact ajută, de asemenea, la reducerea riscului de infecție, în special în perioada pandemiei, prin reducerea interacțiunii sociale în timpul plății. Companiile de combustibil pot utiliza, de asemenea, platforma pentru a le oferi clienților finali servicii adaptate nevoilor lor specifice, cum ar fi spălarea auto. Platforma neutră este deschisă tuturor companiilor de combustibili, furnizorilor de sisteme POS și OEM-urilor și este pe cale să devină tehnologia centrală pentru digitalizarea industriei combustibililor din Europa. DKV și PACE au convenit asupra unui parteneriat strategic, iar DKV achiziționează o participație minoritară în PACE.

„Prin achiziția unui pachet de acțiuni în cadrul PACE, ne extindem progresiv activitatea digitalizată. Alianța strategică cu unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mașini conectate ne va ajuta să modelăm cu succes digitalizarea care avansează rapid în industria combustibililor, împreună cu clienții și partenerii noștri”, spune Marco van Kalleveen, CEO DKV Mobility.

DKV oferă la nivel european un portofoliu extins pentru optimizarea și controlul flotelor comerciale, de la aprovizionarea pe drum fără numerar la cele peste 140.000 puncte de acceptanță pe diferite piețe și până la decontarea taxei de drum și returnarea taxei pe valoare adăugată.

Citeste si:
DKV achiziționează un furnizor de software pentru încărcarea...
DKV achiziționează un...

DKV Euro Service face parte din DKV MOBILITY SERVICES Group cu peste 1,200 de angajați. În anul 2019, grupul a realizat un volum de tranzacții de peste 9,9 miliarde de euro și și-a desfășurat activitatea în 42 țări. Actualmente, peste 230.000 de clienți utilizează 4,2 milioane DKV CARD-uri și dispozitive on-board. În anul 2020, DKV CARD a fost desemnat pentru a 16-a oară consecutiv drept cea mai bună marcă la categoria carduri de alimentare și de service.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri