Începând din luna septembrie, Tiriac Collection își completează galeria auto cu modelul Ferrari F176 Monza SP2, o mașină echipată cu cel mai puternic motor aspirat V12 fabricat vreodată de producătorul Italian.

“Modelul SP2 este un model fabricat în serie limitată, cu părere de rău nu am putut să obțin și modelul SP1. În opinia mea este printre ultimele mașini produse în acest fel. M-am îndrăgostit de Ferrari Monza SP2, este un model superb și arată spectaculos”, a declarat Ion Tiriac în cadrul evenimentului de lansare.

Ferrari Monza SP1 și Ferrari Monza SP2 reprezintă primele vehicule bazate pe un concept nou, cunoscut sub numele de „Icona”, realizate cu scopul de a crea legătura dintre cele mai reprezentative modele din istoria companiei Ferrari cu modelele actuale, rezultatul fiind un nou segment de mașini cu serie limitată, destinat clienților și colecționarilor.

Cititi si Cele mai tari mașini de poliție din întreaga lume

Modelul F176 Monza SP2 întruchipează eleganța, performanța și inovația, care se integrează armonios în trecutul și prezentul Ferrari. Acest lucru poate fi observat și în cadrul designului interior, care este vizibil focusat pe cabina șoferului, arhitectura fiind împărțită pe trei niveluri.

Primul nivel este definit de orizontul vizual al conducătorului auto, astfel încât linia dintre interiorul și exteriorul mașinii rămâne foarte subtilă. Al doilea cuprinde instrumentele de bord, volanul și orificiile de aerisire, iar cel de-al treilea vizează, la nivelul cotierei, restul comenzilor care sunt grupate pe o singură suprafață foarte simplă.

Scaunele sunt realizate din fibră de carbon, cu tapițerie din piele, având logo-ul Tiriac Collection cusut pe tetiere. Acestea sunt concepute pentru a garanta un confort maxim în timpul rulării.

Citiți și Top 10 cele mai fiabile mașini la nivel european.

Motorul de 6,5 litri dezvoltă 810 cp la 8500 rpm, cu 719 Nm la 7000 rpm cuplu. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și de la 0 la 200 km/h în 7,9 secunde, cu o viteză maximă de 302 km/h. La fel ca în realizarea mașinilor de curse, fibra de carbon a fost folosită în construcția lui Monza SP2 pentru a face vehiculul foarte ușor, agil și pentru a spori accentele vizuale sportive și agresive specifice acestui model.

Succesor al altor modele ultraexclusiviste din istoria Ferrari, autovehiculul SP2 poate fi admirat în cadrul galeriei alături de mașinile deja existente, ca de exemplu: Ferrari Dino 308 GT4 (1977), Ferrari Testarosa (1987), Ferrari F40 (1989), Ferrari 550 Maranello (1998), Ferrari California (2009), Ferrari 599GTO (2011), Ferrari F12 berlinetta (2013), Ferrari LaFerrari (2014), Ferrari 458 Speciale Aperta (2015) sau Ferrari 812 Superfast (2019).

Tiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului, care reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultima generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume. Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminica, în intervalul orar 10:00-19:00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri