Producătorul auto american Ford Motor va construi cea mai modernă fabrică a sa, unde va fi produsă noua generaţie a camionetei F-150 cu ajutorul roboţilor, după o investiţie de 700 de milioane de dolari, scrie Agerpres.

Fabrica, unde vor fi create 300 de locuri de muncă, va fi în interiorul complexului Rouge din Dearborn, Michigan, unde Ford produce vehicule de 92 de ani, şi va fi "cea mai avansată facilitate pe care o avem pe plan global", conform declaraţiei lui Gary Johnson, director în cadrul Ford.

Fabrica urmează să fie finalizată în vara anului viitor şi aici va fi produsă camioneta F-150 restilizată, care concurează cu modelul Ram al Fiat Chrysler şi cu modelul Chevrolet Silverado al General Motors.

Camionul electric Ford va fi comercializat din 2022 şi va fi cel mai rapid şi cel mai puternic model produs vreodată, susţine compania.

F-150 este cel mai bine vândut vehicul al Ford şi va avea două versiuni, hibridă şi electrică.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri