Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Trust Motors intenționează să preia Opel Automotive, întrucât această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", spune Consiliul Concurenţei.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Trust Motors devine importatorul oficial Opel în România. Prin această preluare, Trust Motors își întregește portofoliul de mărci ale Grupului PSA reprezentate în România, ca importator oficial Peugeot, Citroen, DS Automobiles și Opel.

Opel Automotive R SRL, entitate înființată în scopul încheierii acestei tranzacții, va prelua întreaga activitate desfășurată de OPEL pe piața din România, respectiv distribuția angro de vehicule noi marca Opel, precum și distribuția angro a pieselor de schimb pentru marca Opel și a pieselor de schimb pentru marca Chevrolet.

Cititi si Ce mașini noi sub 12.000 euro poți cumpăra anul acesta.

Trust Motors SRL este importator în România pentru Peugeot, Citroen și DS și are o experiență de 29 de ani în vânzări și service și peste 130.0000 de vehicule vândute.

Opel a vândut peste 9.000 de autovehicule în România în 2019 și vizează creșterea profitabilă în următorii ani.

Cititi si Poșta Română trece la vehicule electrice anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri