Michelin a lansat anvelopa Michelin e.Primacy proiectată să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe tot parcursul fazelor de producție, de la extracția materiilor prime până la transportul anvelopelor.

Anvelopa e.Primacy oferă cea mai eficientă performanță din categoria sa în ceea ce privește rezistența la rulare, fiind astfel mai ecologică și mai accesibilă, dar în același timp îndeplinind toate criteriile legate de siguranță, aderență și durabilitate.

Cu scopul de a-și reduce mai repede amprenta de mediu, Michelin s-a angajat să reducă emisiile de CO2 de la toate instalațiile sale de producție cu 50% până în 2030 comparativ cu 2010, scopul final fiind de a atinge neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050. În plus, Michelin dezvoltă soluții pentru utilizarea materialelor regenerabile sau reciclate în fabricarea anvelopelor sale, îmbunătățindu-le și mai mult performanța în același timp.

Datorită celui mai mic coeficient de rezistență la rulare, e.Primacy este inclusă în clasa A în ceea ce privește eficiența energetică și în clasa B din punct de vedere al aderenței pe carosabil umed, fiind astfel una dintre cele mai bune anvelope de pe piață, având în vedere că mai puțin de 1% dintre anvelope oferă o combinație câștigătoare între rezistența la rulare din clasa A și aderența pe carosabil umed din clasa A sau B.

Rezistența redusă la rulare oferită de anvelopa e.PRIMACY înseamnă că șoferi pot economisi aproximativ 0,21 litri combustibil la 100 de kilometri și aproximativ 80 euro pe durata de viață a anvelopei.

Reducerea consumului de combustibil duce la rândul ei la o reducere a emisiilor de CO2. Pentru planetă, acest câștig poate fi estimat la 174 kg pe durata de viață a unei anvelope, corespunzând emisiilor de CO2 negenerate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km.

e.Primacy încurajează de asemenea, tranziția spre mobilitate electrică sau hibridă. Performanța sa în materie de rezistență la rulare îmbunătățește eficiența energetică a vehiculelor electrice, crescând astfel autonomia lor cu o valoare estimată de 7% sau aproximativ 30 km în cazul unui vehicul cu o autonomie de 400km, comparativ cu alte anvelope din aceeași categorie.

Disponibilă din primăvara anului 2021 în 56 de dimensiuni, de la 15 până la 20 inchi, anvelopa e.Primacy se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie internă și electrice de pe piață.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri