Lotul I al Autostrăzii Sebeș-Turda va fi dat în folosință la 1 decembrie

CNAIR, împreună cu Impresa Pizzarotti, constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, pregătesc deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 decembrie. Concluzia vine în urma vizitei de vineri pe șantier, la care au fost invitați politicieni și membri ai administrației locale PNL din județul Alba, scrie G4Media.

Este încă una dintre zecile de inaugurări de obiective de infrastructură programate de guvernul PNL în plină campanie electorală. Cea mai recentă a fost la Bacău, unde premierul Orban a anunțat că 16 km din cei 30 ai centurii orașului vor fi dați în folosință în decembrie, cu o lună mai devreme decât termenul din contract.

Autoritățile din Alba, printre care președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul județului, Nicolae Albu, deputatul Florin Roman și europarlamentarul Mircea Hava au fost invitați pe șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor. Ulterior, o parte dintre ei au anunțat deschiderea traficului în data de 1 decembrie.

„Am vizitat azi santierul autostrăzii Sebe;-Turda, unde constructorii și beneficiarul, ne-au dat asigurări că în luna decembrie vom putea circula pe tronsonul 1, între Sebeș și Alba Iulia! Iar de anul viitor, pe tronsonul 2, loturile 3 și 4 fiind deja puse în circulație!”, a scris Florin Roman, pe pagina de Facebook.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, data la care se va circula pe noua porțiune de autostradă este 1 decembrie.

Citeste si:
Rețeaua de autostrăzi din România se va ”îmbogăți” cu încă 31 de...
Rețeaua de autostrăzi din...

”Se DESCHIDE autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Se va putea circula de Ziua Națională. Ce nu a făcut PSD in 5 ani a făcut PNL in 5 luni” a scris și acesta pe contul său.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda este extrem de importantă pentru traficul rutier din nord-vestul țării pentru că face legătura între autostrada Sibiu – Deva și Turda, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național, provocând ambuteiaje majore.

La ore de vârf, cei 12 kilometri pot fi străbătuți chiar și într-o oră, din cauza miilor de navetiști care lucrează la Sebeș, dar locuiesc la Alba Iulia, dar și a celor care tranzitează zona. Tronsonul respectiv va ocoli Alba Iulia și va scoate traficul la Pârâul Iovului.

Citeste si:
Dan Barna a explicat cum vor fi cheltuite cele 30 mld. euro din PNRR
Dan Barna a explicat cum vor...
Sursa foto: Șantier Autostrada Sebeș-Turda/Facebook

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri