Otopeni, în carantină. Cum se circulă pe DN1

Șase localități din Ilfov aflate la porțile Capitalei s-au închis. Au intrat în carantină de la ora 22.00 Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești Leordeni. Se adaugă altor cinci care sunt deja închise de câteva zile. Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a explicat ce presupune carantina și cum se va circula pe DN1, care trece prin orașul Otopeni, scrie Digi24.

Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit își vor putea continua drumul ca și până acum.

Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare”, a spus prefectul.

El a adăugat că pe fiecare stradă vor fi efective de poliție și jandarmi.

„Este un efort deosebit, am cerut suport și de la celelalte localități și de la minister. Au fost suplimentate efectivele. Se va face un control și de către Poliția locală în interiorul localității, astfel încât cei care nu au fost verificați la filtrele de pe străduțele respective, dacă se creează aglomerație, vor fi verificați în interior, astfel încât toată lumea să fie verificată și să conștientizeze că trebuie respectate aceste măsuri”, a spus Zamfir.

Citeste si:
Câte clase și-au suspendat activitatea în ultima săptămână
Câte clase și-au suspendat...

Prefectul a mai spus că începând cu 22 noiembrie, dimineața, polițiștii vor da sancțiuni.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri