Șase localități din Ilfov intră în carantină

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov urmează să aprobe propunerea de carantinare a localităților Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni, din jurul Bucureștiului, scrie Digi24.

UPDATE 21 noiembrie, 14:17: În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21 noiembrie, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov.

Decizia se aplică de pe 21 noiembrie, de la ora 22.00.

Alte două localități din județul Ilfov, Chiajna și Bragadiru, vor intra, începând de astăzi, ora 22:00, în carantină, după creșterea mare a numărului de infectări cu COVID-19.

Anterior, localitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantină, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile.

Citeste si:
Trei localităţi din judeţul Constanţa şi una din Alba intră în...
Trei localităţi din judeţul...

De asemenea, localitatatea Ciorogârla se află în carantină, iar măsura urmează să expire pe 26 noiembrie.

Judeţul Ilfov a înregistrat, astăzi, o rată de infectare de 7,89 la mia de locuitori, în creştere mare faţă de ziua anterioară, când a avut 6,78 la mia de locuitori.

Sursa foto: Vlad Ispas / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri