Chiajna și Bragadiru vor intra în carantină: ordinul urmează să fie semnat de Arafat

Alte două localități din județul Ilfov vor intra, pe 20 noiembrie la ora 22:00, în carantină, după creșterea mare a numărului de infectări cu COVID-19. Este vorba despre localitățile Chiajna și Bragadiru, scrie Digi24.ro.

UPDATE 16:20: În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20 noiembrie, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.

Carantina intra în vigoare pe 20 noiembrie, de la ora 22:00.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Decizia vine ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus.

Astfel, incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este în Chiajna de 10,31, iar în Bragadiru de 9,48.

Citeste si:
Localitățile Bragadiru și Chiajna intră în carantină
Localitățile Bragadiru și...

Anterior, localitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri