A fost prelungită carantina pentru orașul Bragadiru și comuna Chiajna

În urma emiterii Ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, începând cu data de 11 decembrie, ora 22:00, pentru o perioadă de șapte zile, măsura de carantinare zonală a fost prelungită în orașul Bragadiru și în comuna Chiajna.

Prelungirea măsurii de carantinare zonală a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov și a avizelor emise de către Institutului Național de Sănătate Publică.

Conform datelor transmise de către DSP Ilfov, rata de incidență cumulată calculată la data de 11.12.2020 este 8,85/1000 locuitori în orașul Bragadiru și 8.01/1000 locuitori în comuna Chiajna.

Prefectura Ilfov a mai anunţat că, în urma evaluării analizei de risc privind localitatea Clinceni înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică, a fost avizată ridicarea carantinei pentru această comună, cu satele aparţinătoare Clinceni, Olteni şi Ordoreanu. În Clinceni, rata de incidenţă cumulată a infecţiei cu SARS-CoV-2 în ultimele 7 zile a scăzut de la 5,88/1.000 locuitori la 4,68/1.000 locuitori.

Din momentul ridicării carantinei, în Clinceni devin aplicabile prevederile din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 64/6 decembrie, în vigoare până pe 20 decembrie, ora 20,00. Hotărârea prevede închiderea restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor. Activitatea acestora în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate. De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Citeste si:
Bragadiru și Chiajna ies din carantină
Bragadiru și Chiajna ies din...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri