Comuna Berceni iese din carantină

În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Berceni, județul Ilfov, înaintată de către DSP Ilfov Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Berceni, județul Ilfov, începând cu data de 7 ianuarie, ora 22:00.

Potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 1 din 03.01.2021, de la momentul încetării aplicabilității măsurii de carantinare zonală, în comuna Berceni devin aplicabile prevederile art. 1 și art. 2 din aceeași hotărâre.

Deși rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile, ajungând de la valoarea de 6.48/1.000 la valoarea de 4.77/1.000, rata de infectare se menține ridicată.

Autoritățile fac apel la responsabilitatea cetățenilor să respecte măsurile impuse de autorități în timpul stării de alertă, Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov și toate recomandările de sănătate publică emise de specialiști.

Comuna Berceni a intrat în carantină pe 19 noiembrie, la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, măsura fiind prelungită din cauza ratei ridicate de infectare.

Citeste si:
Doua penitenciare noi. Unde ar putea fi construite?
Doua penitenciare noi ar...

Sursa foto: Facebook/Politia Romana

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri