Resursele generoase ale celor bogați le permit accesul la soluții foarte ingenioase și creative, în special când vine vorba de depozitarea unora dintre bunurile lor cele mai de preț, așa cum sunt automobilele personale. De la garaje impresionante, la sisteme complexe de ridicare și coborâre a vehiculelor lor, persoanele înstărite folosesc unele dintre cele mai interesante soluții pentru a-și ține mașinile scumpe în siguranță și departe de intemperiile vremii.

Atunci când vine vorba de o întreagă colecție de automobile de lux, un elevator auto nu mai este suficient pentru a rezolva problema spațiului din garaj. În schimb, ai nevoie de soluții mai complexe, adaptate la cerințele situației, care să-ți permită să-ți depozitezi automobilele în siguranță, așa cum ar face-o orice elevator 2 coloane, însă fără să-ți limitezi accesul la vehiculele pe care vrei să le conduci. Accesul facil este foarte important pentru o persoană pasionată de colecția sa de mașini. Tocmai de aceea, uneori este nevoie de soluții foarte inovative pentru depozitarea mașinilor lor. Iată unele dintre cele mai ieșite din comun:

  1. Apartamente cu parcare

Dacă atunci când facem referire la „apartamente cu parcare” ne gândim, în mod obișnuit la un simplu apartament care deține un loc de parcare în fața blocului, în acest caz, lucrurile stau foarte diferit. Mai exact, în unele blocuri de apartamente și penthouse-uri de lux din SUA au început să-și facă apariția sisteme complexe de depozitare a automobilelor, care includ parcarea vehiculului personal chiar în interiorul apartamentului.

Astfel, toți proprietarii care dețin apartamente în aceste blocuri se bucură de niște privilegii unice pentru orice șofer, putând să rămână în mașina lor personală până în momentul în care ajung în casă. Aceștia nu sunt nevoiți să se dea jos din automobilul personal întrucât liftul va duce vehiculul în mod automat până în locuința lor. Mulțumită acestui sistem automat de ridicare și depozitare a automobilelor, toate persoanele care locuiesc în aceste clădiri economisesc foarte mult timp, întrucât nu mai sunt nevoiți niciodată să piardă timp, stres și efort căutând un loc de parcare, un avantaj foarte mare, în special în orașele aglomerate.

  1. Garaje pe circuitul de curse

O particularitate mai rar întâlnită în rândul entuziaștilor de mașini sunt spațiile de garaj și depozitare din interiorul circuitelor de cursă. În ultima perioadă au început să apară tot mai multe cluburi private de curse de mașini care oferă proprietarilor de automobile posibilitatea de a achiziționa teren și a-și construi garaje chiar în interiorul incintei lor, unele dintre aceste garaje ajungând să coste chiar și 1 milion de dolari.

Astfel, mulți proprietari înstăriți își pot depozita în siguranță mașinile lor sport și pot, în același timp, să se bucure în siguranță de pasiunea lor pentru curse, în cele mai bune condiții. Desigur, pe lângă costurile de construcție ale garajului, fiecare proprietar este nevoit să plătească și o taxă de membru pentru a face parte din club și a putea să conducă pe circuitele de curse, această taxă putând ajunge și până la 100.000 de dolari anual.

  1. Seiful robotizat

Cu siguranță una dintre cele mai puțin comune soluții de depozitare a automobilelor, seiful robotizat este de fapt o clădire din beton super consolidată, capabilă să reziste chiar și la cele mai puternice uragane, unde persoanele cu dare de mână pot stoca orice fel de bunuri de preț, de la bijuterii, la opere de artă, colecții de vinuri sau chiar colecții de automobile. Dotată cu scannere pentru amprentă, ferestre antiglonț și pază armată, această clădire a fost proiectată cu scopul expres de a ține bunurile tale în siguranță, indiferent de valoarea sau dimensiunea lor.

Această clădire folosește un sistem inteligent și avansat de platforme pentru a depozita vehiculele în cele mai bune condiții de siguranță, putând să le recupereze rapid și ușor atunci când proprietarul dorește să le folosească. Deși poate nu este cea mai la îndemână soluție când vine vorba de accesul le vehiculele pe care le deții, cu siguranță este o soluție eficientă pentru a ține în siguranță modelele mai valoroase din garajele celor bogați.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri