China a început construcția la cea mai mare navă de croazieră electrică din lume, pe care o va numi "Yangtze River Three Gorges 1". Nava va avea energie de la un pachet de baterii de 7.5 MWh, spune CATL.

Lansarea navei electrice este programată pentru luna iulie. Nava va intra în funcțiune în noiembrie 2021, pe trasee turistice populare: the Two Dams and One Gorge, the Yichang Yangtze River Night Cruise, the Three Gorges Shiplift.

În prezent, este nava de pasageri electrică cu cea mai mare capacitate a bateriei, cu cele mai multe locuri și cu cel mai înalt nivel de tehnologie.

Nu numai dimensiunea și capacitatea de transport a pasagerilor vor fi cele mai mari, ci și capacitatea bateriei - aproximativ 7,5 MWh (Megawatt-oră), care este echivalentă cu capacitatea totală a bateriilor a peste 100 de vehicule electrice. Bateriile de tip LFP (peste 10.000 de celule) vor fi furnizate de CATL.

Sistemul de baterii al navei este compus din mai mult de 10.000 de baterii cu fosfat litiu-fier. Fiecare celulă a bateriei este echipată cu un senzor de temperatură, care poate realiza monitorizarea temperaturii bateriei și funcțiile de alarmă la temperatură ridicată.

Nava este echipată cu un total de 15 centrale electrice independente pentru încărcare și descărcare. Sistemul de baterii este împărțit în 4 compartimente, iar un sistem de alimentare cu baterie de rezervă este configurat suplimentar.

Nava de croazieră electrică este, de asemenea, prima navă electrică din lume care adoptă un program suplimentar de încărcare de înaltă tensiune și de joasă tensiune, care rezolvă problema încărcării porturilor de mare putere.

Nava care urmează să fie construită de Wuxi Saisiyi Electric Technology, o filială a China Shipbuilding Corporation, va fi realizată din fondurile guvernului chinez. Noua navă va fi operată de Yichang Transportation, un operator de croaziere de o zi pe râul Yangtze.

În prezent, cea mai mare navă de pasageri care funcționează cu baterii este feribotul electric Ellen, care are o capacitate de 4,3 megawatt-ore. Ellen operează pe o rută care leagă porturile Soby și Fynshav din sudul Danemarcei.

Sursa foto: CATL

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri