22 Ianuarie 2021

Opel lansează 8 modele noi anul acesta în România



Opt modele noi Opel vor ajunge anul acesta pe piața din România, dintre care cinci sunt vehicule electrice. În primul trimestru vor fi disponibile modelele Opel Crossland, Opel Mokka și Mokka-e. Tot anul acesta ar putea ajunge în showroom-uri și modelele Vivaro-e, Zafira-e, Combo-e, Movano-e și Astra, au declarat, pentru Wall-Street.ro, reprezentanții mărcii.

Opel Mokka ?(TM)i Mokka-e

Noul Mokka se bazează pe o versiune nouă a platformei multi-energy, deosebit de eficientă, denumită CMP (platforma modulară comună). Acest sistem modular cu greutate redusă oferă flexibilitate maximă în ceea ce privește dezvoltarea autovehiculului și permite folosirea unui sistem de propulsie pur electric, cu baterie, dar și a motoarelor cu ardere internă.

Noile modele Opel Mokka și Mokka-e vor fi disponibile în România în primul trimestru al anului. Opel Mokka vine cu motoare pe benzină de 1,2 litri cu puteri cuprinse între 100 CP și 130 CP. Vă fi disponibil și un diesel de 1,5 litri 110 CP. Fanii mobilității electrice pot comanda modelul Opel Mokka-e cu un propulsor electric de 136 CP și un cuplu maxim de 260 de Newton metri. Viteza maximă limitată electronic este de 150 km/h pentru păstrarea energiei stocate în bateria de 50 kWh și a autonomiei.


Opel Crossland facelift

Versiunea cu facelift a modelului Opel Crossland sosește în showroom-uri în primele trei luni ale anului. Crossland renunță la particula "X" din nume. Opel Crossland a primit un facelift cu modificări estetice împrumutate de la Mokka. Cunoscută sub numele Opel Vizor, noua parte frontală integrează farurile cu grilă.

Motoarele pe benzină sunt 1.2 litri 83 CP, 110 CP și 130 CP. Varianta de top de 130 CP este disponibilă și cu cutie de viteze automată cu 6 trepte. Pentru fanii diesel există motorul de 1.5 litri disponibil în vesiuni de 110 CP și 120 CP.


Opel Astra

Noua generație a modelului Opel Astra va fi lansată anul acesta. Modelul ar putea împrumuta o serie de elemente estetice de la noul Opel Mokka. Acesta va fi construit în Germania la Russlesheim.

Actuala generație, Astra K a fost lansată în 2015, iar în 2019 a primit un facelift. Noul model Opel Astra va folosi platforma EMP2 și va fi asamblat alături de modelul Insignia.


Opel Zafira-e ?(TM)i Vivaro-e

Opel Vivaro-e și Zafira-e utilizează un motor electric de 100 kW (136 CP), cu un cuplu de 260 Nm. Cele două modele ating o viteză maximă de 130 km/h. În versiunea de bază, bateria are 50 kWh oferind o autonomie de 230 km WLTP. Va fi disponibilă și o baterie de 75 kWh pentru 330 de kilometri autonomie (WLTP).

Modelul Vivaro-e are o capacitate de încărcare de 1.275 de kilograme, mai mică decât capacitatea de 1.405 kilograme oferită de versiunea cu motor diesel de 2.0 litri. Varianta standard are o lungime de 4.6 metri și un volum de încărcare de 4.6 metri cubi. Vor fi disponibile încă două versiuni de 4,95 metri și 5,3 metri.

Zafira-e Life, versiunea electrică a utilitarei de persoane, este dezvoltată pe aceeași platformă cu Citroen SpaceTourer și Peugeot Traveller. Opel Zafira-e Life va fi disponibil în versiuni cu până la 9 locuri și în trei variante de lungime: Small (4.6 metri), Medium (4.95 de metri) și Large (5.3 metri).


Opel Combo-e ?(TM)i Movano-e

Noul Opel Combo-e are un motor electric de 136 CP și poate parcurge până la 275 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei sale litiu-ion de 50 kWh (WLTP). Clienții pot reîncărca bateria până la 80% în aproximativ 30 de minute la stațiile de încărcare publice.

Combo-e poate accelera de la zero la 100 km/h în numai 11,2 secunde, iar viteza maximă controlată electronic este de 130 km/h.

Combo-e este disponibil în două lungimi:

- Versiunea Combo-e cu lungimea de 4,4 metri, care are un ampatament de 2.785 mm și poate transporta obiecte cu lungimi de până la 3.090 mm.

- Varianta extralungă XL de 4,75 m are un ampatament de 2.975 mm și un volum de încărcare de până la 4,4 m3, putând transporta obiecte cu o lungime de până la 3.440 mm.




Citeste si