Toyota are pe piața din Japonia o mașină electrică ultracompacta, mai mică decât smart fortwo, care are 2,49 metri lungime și costă în jur de 15.000 de dolari.

Modelul electric de oraș se numește C+Pod și poate transporta doi pasageri. Dimensiunile acestuia sunt 2.49 metri lungime, 1.29 metri lățime, 1.55 metri înălțime. Greutatea este de 690 de kilograme.

Cititi si Nissan Ariya, un nou SUV electric japonez

Toyota C⁺Pod are un motor electric de 12.5 CP și o viteză maximă de 60 km/h. Bateria litiu-ion are o capacitate de 9 kWh și o autonomie maximă de 150 de kilometri.

Pe lângă utilizarea zilnică pe distanțe scurte, modelul este destinat și utilizatorilor corporativi care vizitează clienți în mod regulat și utilizatorilor din comunitățile urbane sau montane care au nevoie de opțiuni de transport nerestricționate, ecologice. În 2021, doar aceștia pot comanda modelul. Din 2022, C+Pod va putea fi achiziționat și de cumpărători individuali.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Toyota C+Pod are și capacitatea de a furniza energie caselor, datorită unui sistem de alimentare externă de până la 1.500 W (100 VAC). Curentul din baterie ar putea alimenta o casă medie timp de aproximativ 10 ore. Este necesar un conector de alimentare opțional al vehiculului.

Sursa foto: Toyota

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri