Aceasta este cea mai mică mașină electrică produsă de Toyota. Are 2,5 metri lungime

Toyota are pe piața din Japonia o mașină electrică ultracompacta, mai mică decât smart fortwo, care are 2,49 metri lungime și costă în jur de 15.000 de dolari.

Modelul electric de oraș se numește C+Pod și poate transporta doi pasageri. Dimensiunile acestuia sunt 2.49 metri lungime, 1.29 metri lățime, 1.55 metri înălțime. Greutatea este de 690 de kilograme.

Cititi si Nissan Ariya, un nou SUV electric japonez

Toyota C⁺Pod are un motor electric de 12.5 CP și o viteză maximă de 60 km/h. Bateria litiu-ion are o capacitate de 9 kWh și o autonomie maximă de 150 de kilometri.

Toyota a redevenit cel mai...

Pe lângă utilizarea zilnică pe distanțe scurte, modelul este destinat și utilizatorilor corporativi care vizitează clienți în mod regulat și utilizatorilor din comunitățile urbane sau montane care au nevoie de opțiuni de transport nerestricționate, ecologice. În 2021, doar aceștia pot comanda modelul. Din 2022, C+Pod va putea fi achiziționat și de cumpărători individuali.

Cititi si TOP: cele mai ieftine crossovere hibride din România

Toyota C+Pod are și capacitatea de a furniza energie caselor, datorită unui sistem de alimentare externă de până la 1.500 W (100 VAC). Curentul din baterie ar putea alimenta o casă medie timp de aproximativ 10 ore. Este necesar un conector de alimentare opțional al vehiculului.

Citeste si:
Huawei vrea să se apuce de produs mașini electrice
Huawei vrea să se apuce de...
Sursa foto: Toyota

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri