Lucrările la primul lot al Autostrăzii A0 pot începe. Când ar urma să fie finalizate?

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al A0, Autostrada de Centură București, firmei care a câștigat liciația pentru acest proiect, potrivit Digi24.

Autostrada București reprezinta un nou inel de autostradă în jurul Capitalei.

„Știm foarte bine ce importanță au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noștri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru”, a spus Drulă, care a mers la loturile 1 și 2 ale autostrăzii A0, pentru a înmâna ordinul.

Lotul 1 al A0 are o lungime de 16.93 km, iar lucrările vor fi făcute de compania din Turcia Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. Valoarea contractului este de 830.679.662,15 de lei, fără TVA.

Această firmă a câștigat și licitația pentru lotul 2 al autostrăzii de centură, unde lucrările au început deja. Drulă spune că se așteaptă la un avans consistent în 2021, în condițiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.

Citeste si:
Restricții pe autostrada A1 Sibiu-Deva, din cauza unor lucrări de...
Restricții de circulație pe...

Durata contractului este de 30 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție a acestora. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri