Bentley personalizează adesea la comandă modelele sale la interior și exterior pentru clienți, însă de curând a avut o cerere mai specială. Un client și-a dorit un Bentley hybrid. Odată produs acesta a devenit primul exemplar Bentley electrificat din lume.

Modelul Bentley hybrid realizat de britanici, pentru un client din China, a fost dezvăluit înaintea expunerii acestuia la Salonul Auto de la Shanghai.

Bentayga Hybrid este alimentat de un motor V6 de 3,0 litri și un motor electric cu o putere combinată de 443 CP. Accelerația de la o la 100 km/h are loc în aproximativ 5,2 secunde, în timp ce viteza maximă este de 254 km/h.

Exteriorul acestui Bentayga Hybrid, de care s-a ocupat divizia Mulliner, este finisat într-o nuanță de smarald numită Viridian, care a fost inițial creată pentru conceptul EXP 10 Speed ​​6.

Vopseaua specială conține fulgi de chihlimbar și aur, în timp ce Mulliner ne spune că culoarea verde reprezintă „puritate, regenerare, speranță, armonie și creștere” în cultura chineză. În plus, modelul a primit un set de jante din aliaj Mulliner Driving Specification, de 22 inch, care au zonele centrale ale fiecărei spiță vopsite în Viridian.

Trecând la interior, aceeași temă continuă cu tapițeria din piele Cumbrian Green, furnir și peste 100 de metri de cusături contrastante de culoare albă strălucitoare găsite peste tot, de pe fețele de la ușă, spătarele scaunelor și chiar în furnir printr-o suprapunere unică. Procesul de cusături manuale în interiorul unui Bentayga durează nu mai puțin de 44 de ore pentru a fi finalizat.

Consola centrală din spate găzduiește un răcitor de băuturi complet nou, integrat, și un inel luminat separat de răcire a sticlelor.

Sursa foto: Bentley

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri