Hyundai Motor Group a anunțat că va sprijini lansarea noilor modele de mașini electrice din Coreea de Sud prin instalarea unei rețele de stații de încărcare ultrarapidă E-pit.

Compania Hyundai va instala încărcătoare rapide de 800 V care vor putea reîncărca bateriile până la 80% în doar 18 minute. Acest lucru înseamnă că o autonomie pentru 100 de km poate fi obținută în doar 5 minute de încărcare.

Obiectivul principal este de a permite șoferilor noilor modele Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6 să poată călători pe distanțe lungi.

Etapa inițială prevede construirea a 20 de stații cu un total de 120 de încărcătoare:

  • 12 stații cu un total de 72 de încărcătoare pe autostrăzi vor fi în funcțiune la jumătatea lunii aprilie
  • 8 stații cu un total de 48 de încărcătoare în centrele urbane vor fi inaugurate spre final de an

Stațiile de încărcare vor oferi funcția Plug & Charge (autentificare automată, încărcare și plată).

Rețeaua va fi disponibilă pentru toate vehiculele electrice compatibile cu standardul de încărcare rapidă CCS Combo 1 DC (la fel ca în SUA).

Tesla are deja propria rețea de stații ultrarapide, dar nu este disponibilă pentru mașinile CCS1 de la diferiți producători.

Sursa foto: Hyundai

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri