Trendul global de adoptare a mașinilor eco se resimte și în piața de autovehicule la mâna a doua din România. Autoturismele hibride, electrice și pe benzină au devenit cele mai căutate mașini pe platforma de anunțuri online Autovit.ro având peste 60% din căutări.

"Cererea pentru mașinile rulate hibride și pe benzină este în creștere, iar cea pentru diesel într-o scădere continuă. Dacă acum 3 ani căutările de mașini Diesel ajungeau în jurul a 60%, în prezent situația s-a inversat și interesul cumpărătorilor este de peste 60% pentru mașini pe benzină, hibride sau electrice. Ne așteptăm ca acest trend să continue, prin urmare dealerii auto de mașini rulate vor fi nevoiți să își adapteze oferta", au declarat pentru wall-street.ro reprezentanții Autovit.ro.

Citiți și NIO depășește producția de 100.000 de vehicule electrice. Vânzările ating un nou record

Piața de mașini eco second hand - 6.000 de unități anual

Numărul de mașini electrice și hibride se află într-o continuă creștere. Cu toate acestea, numărul lor este încă destul de mic, fiind vorba de aproximativ 6000 de unități la nivel de an.

"În 2020, am avut cu aproximativ 50% mai multe anunțuri de mașini electrice și hibride cu acest tip de motorizare versus 2019", mai spun reprezentanții Autovit.ro.

Primul trimestru a fost unul caracterizat de un trend pozitiv pentru piață, atât numărul de mașini noi cât și cel de mașini rulate fiind în creștere de la o lună la alta, conform datelor DRPCIV, dar și ca număr de anunțuri prezente pe Autovit.ro.

Citiți și O cursă cu mașini electrice va avea loc la Romexpo în luna Mai

Numărul de mașini noi înmatriculate a ajuns în martie la o creștere de 18% versus anul trecut față de o scădere de 52% în ianuarie, mașinile rulate din import la o creștere de 1% versus o scădere de 7% în ianuarie, iar reînmatriculările domestice de la o scădere de 2% la plus 55%.

Pe Autovit.ro, numărul total de anunțuri a crescut cu aproximativ 15% versus finalul anului trecut.

"Există încă o diferență de recuperat față de trend-ul anilor anteriori, dar cu fiecare luna aceasta diferență este tot mai mică. Mai mult, semnalele la nivel de piață sunt pozitive și ne așteptăm ca relansarea programului Rabla, în luna aprilie, să ducă la o accelerare a pietii", au adăugat managerii.

Citiți și Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut în martie anul acesta

Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu peste 4 milioane de vizitatori lunar și peste 1000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei.

Sursa foto: Foto: bibiphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri