Producătorul chinez de mașini electrice premium NIO, care înregistrează vânzări record, a depășit producția de 100.000 de vehicule electrice.

La 3 ani de la debutul producției SUV-ului NIO ES8, mașina cu numărul 100.000 a ieșit de pe linia de fabricație la uzina JAC-NIO din Hefei, China.

Citiți și O cursă cu mașini electrice va avea loc la Romexpo în luna Mai

Anul trecut, în iulie, NIO a sărbătorit producția SUV-ului premium cu numărul 50.000.

În luna martie, anul acesta, NIO a înregistrat un record de vânzări livrând 7.250 de mașini electrice, stabilind un nou record lunar cu o creștere puternică de 373% de la an la an.

Citiți și Hyundai va dezvolta o rețea de stații de încărcare ultrarapidă

Livrările NIO au fost în martie de 1.529 de vehicule ES8 (SUV-ul electric cu șase și șapte locuri), 3.152 ES6 (SUV-ul electric NIO cu cinci locuri și autonomie mare) și 2.576 EC6 (SUV electric cu cinci locuri).

În primul trimestru al anului 2021, NIO și-a mărit livrările cu 423% față de anul anterior și a stabilit un nou record trimestrial cu 20.060 de vehicule livrate. Până la 31 martie 2021, livrările cumulate ale ES8, ES6 și EC6 au ajuns la 95.701 vehicule.

Sursa foto: NIO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri