Un nou ecosistem deschis pentru mobilitate inteligentă, denumit "Software Republique", a fost creat de Groupe Renault, Atos, Dassault Systèmes, STMicroelectronics şi Thales, cu scopul de a dezvolta şi comercializa, împreună, sisteme şi software pentru furnizarea unui model superior şi durabil de mobilitate pentru oraşe, regiuni, companii şi cetăţeni.

"Inteligenţa artificială, securitatea cibernetică, conectivitatea, electronica încorporată şi tehnologia virtual twin vor contribui la excelenţa acestor noi produse şi servicii. Ecosistemul de inovaţie fondat de cei cinci lideri în domeniul auto şi tehnologic îşi deschide uşile pentru noi membri şi propune un sistem de colaborare deschisă. Mobilitatea se schimbă şi oferă noi oportunităţi (...) În prezent, membrii fondatori ai Software Republique, consideră o chestiune de urgenţă construirea în mod colectiv a unui un ecosistem durabil, care să asigure suveranitatea Franţei şi a Europei în acest domeniu", spune Atos, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în vederea dezvoltării şi comercializării în comun a sistemelor de mobilitate inteligente, care să permită implementarea unei oferte de mobilitate adaptate şi agile, au fost identificate trei domenii principale de cooperare: sisteme inteligente pentru facilitatea conectivităţii sigure între vehicul şi mediul său digital şi fizic, simulare şi sisteme de Data Management pentru optimizarea fluxurilor pentru teritorii şi companii, respectiv ecosistem energetic pentru simplificarea experienţei de încărcare.

Un studiu Boston Consulting Group arată că piaţa globală a mobilităţii va creşte cu 60%, până în 2035, până la valoarea de 11.000 miliarde de euro. Această creştere este determinată, în principal, de apariţia disrupţiilor tehnologice - vehicule electrice, componente noi, noi servicii post-vânzare şi alte servicii cu valoare adăugată - a căror pondere va creşte de la 5% la 45% din piaţa globală a mobilităţii, relevă datele preluate de reprezentanţii Atos.

Prin intermediul "Software Republique" se urmăreşte, de asemenea, crearea unui fond de investiţii pentru a finanţa cele mai promiţătoare start-up-uri şi un incubator pentru a găzdui afacerile din domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligentă, unde acestea vor avea acces la o dezvoltare virtuală colaborativă, un mediu de experimentare şi mentorat, printr-o reţea valorică.

În acest sens, partenerii noului ecosistem intenţionează să organizeze o competiţie a datelor pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiilor de mobilitate (electrice, conectate şi autonome), ce se va adresa start-up-urilor şi universităţilor.

Sursa foto: everything possible / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri