Bolt lansează categoria Green - mașini hibrid sau electrice

Bolt, principala platformă europeană de transport la cerere, introduce categoria Bolt Green, în parteneriat cu Airly. Utilizatorii din București, Cluj-Napoca și Timișoara vor putea alege mașini hibrid sau electrice, direct în aplicație.

Compania estoniană continuă Planul Verde (Green Plan), inițiativă lansată în 2019, prin care toate cursele Bolt din Europa sunt 100% neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și angajamentul companiei de a neutraliza amprenta de CO2 generată de cursele sale la nivel internațional, prin susținerea mai multor proiecte de mediu de anvergură.

Categoria Green este disponibilă momentan doar pentru utilizatorii Bolt din București, Cluj-Napoca și Timișoara. După ce utilizatorul setează destinația în aplicație, categoria Green va apărea după opțiunea Bolt, prețul fiind afișat în partea dreaptă.

Citiți și O aplicație permite încărcări fără carduri în mai multe stații electrice, rezervări și plăți.

"Situația din România este gravă. Aproximativ 35% din totalul zilelor primelor trei luni ale anului 2021 au avut niveluri de NOX și PM2.5 periculoase pentru sănătate. Dioxidul de azot (NO2) este principala componentă a poluării atmosferice legate de trafic, responsabilă pentru 40% din emisiile de NOx, în Europa. Cercetările arată că poluarea aerului cauzată de trafic poate provoca inflamații ale căilor respiratorii și astm. Cercetătorii Kings College din Londra au descoperit că simptomele psihotice sunt mult mai frecvente în rândul adolescenților care locuiesc în zonele cu cea mai mare expunere la NO2 și particule PM2.5. Ne bucurăm să vedem companii precum Bolt alăturându-se misiunii noastre de reducere a poluării aerului în România, cu soluții cum este cea a categoriei Green", spune Iulian Paval, Directorul de Vânzări Airly în România.

Citeste si:
Bolt lansează serviciile de ride-hailing în încă un oraș din România
Bolt lansează serviciile de...

Pentru a încuraja utilizatorii să aleagă această categorie, până pe 2 mai, Bolt oferă reduceri pentru categoria Green, care variază în funcție de gradul de poluare din orașul în care este plasată o comandă. Reducerile sunt acordate în funcție de indexul de poluare a aerului, măsurat de Airly în cele trei orașe. Acestea sunt anunțate zilnic pe pagina de Instagram a Bolt, @bolt_romania.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.

Sursa foto: Bolt
Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri