Serviciile caselor de amanet, se bucură în prezent de o popularitate din ce în ce mai mare, pentru simplul fapt că, vorbim despre o modalitate mai simplă, prin care se pot obține simplu și rapid, sumele de bani dorite. Dar să fim sinceri, cu toții am avut nevoie de bani rapid cel puțin o dată în viața noastră.

De ce folosesc oamenii casele de amanet? S-ar putea să vă întrebați de ce acești oameni continuă să aleagă serviciile unei case de amanet atunci când ar putea obține un împrumut de la o bancă, de exemplu, un credit de nevoi personale. Ce este atât de interesant la o casă de amanet? Ei bine, dacă încă nu ați apelat la astfel de servicii și considerați că o casă de amanet nu reprezintă o soluție, trebuie să știți că acest lucru nu este atât de rău pe cât ați putea crede. Totuși, serviciile unei case de amanet pot reprezenta o soluție mai mult decât perfectă într-un moment greu, atunci când treceți printr-un perioadă grea din punct de vedere financiar.

Casele de amanet există de mii de ani, dar într-o formă diferită față de cum o cunoaștem noi astăzi. Dar ceea ce s-ar putea să nu știți este că primele "case de amanet" erau considerate a fi fost găsite în China antică, Grecia și chiar Roma. De la începutul timpului, a existat o mare nevoie de „numerar” rapid. Casele de amanet au fost create cu scopul de a obține împrumuturi în schimbul unor bunuri, care erau folosite drept garanție.

In prezent majoritatea oamenilor care intră într-o casă de amanet, o fac de regula cu bijuterii din aur și primesc o sumă de bani în funcție de valoarea obiectului. Majoritatea acestor obiecte valoroase aveau o anumită semnificație și nu erau obiecte la care proprietarii doreau să renunțe, așa că, în schimb, primeau banii de care aveau nevoie la momentul respectiv, având ulterior posibilitatea de a-și recupera bunurile, în momentul în care returnau împrumutul plus dobânda, existând bineînțeles și un termen limită, în funcție de contractul semnat.

Garanția poate fi orice obiect care are o anumită valoare pe piață. Dacă în cele mai multe situații discutăm despre tot felul de bijuterii din aur precum inele, brățări, lănțișoare și așa mai departe, în realitate, casele de amanet acceptă o gamă mult mai variată de bunuri, inclusiv electronice precum smartphone-uri sau laptop-uri de exemplu, însă, o practica pe care o întâlnim din ce în ce mai des în zilele noastre, este reprezentată și de serviciile de amanet auto.

Prin intermediul unor servicii de amanet auto, în funcție de autoturismul pe care îl aveți în posesie, cu siguranță puteți primi o sumă importantă de bani.

Amanetarea sau vânzarea unei case de amanet a autoturismului dumneavoastră, este o modalitate excelentă de a câștiga bani rapid, mai ales atunci când aveți nevoie foarte rapid. Poate dura câteva luni sau mai mult să încercați să vindeți mașina pe cont propriu. Vânzarea mașinii prin ziare sau prin site-urile de specialitate, cu siguranță nu este o soluție bună pentru momentele în care aveți nevoie de bani cât mai repede. Astfel, prin intermediul unei case de amanet, tot procesul va fi accelerat, iar dacă veți apela la o casă de amanet auto in Bucuresti potrivită, puteți primi banii chiar pe loc. Nu trebuie decât să vă prezentați cu mașina la sediul casei de amanet, moment în care se va realiza o evaluare și veți primi oferta.

Cel mai important lucru este că nu trebuie să vă vindeți mașina dacă doriți încă să rămâneți proprietar, ci doar puteți să o folosiți ca garanție pentru a obține un împrumut. Cu toate acestea, nu veți putea conduce mașina până nu veți rambursa împrumutul respectiv, plus dobânda stabilită în funcție de condițiile casei de amanet. Indiferent dacă decideți să vă vindeți mașina sau să o amanetați, procesul de evaluare a mașinii este același.

În momentul în care se vă realiza evaluarea auto trebuie să știți că există anumiți factori cheie precum:

  • Brand - marca autovehiculului pe care îl dețineți influențează foarte mult oferta pe care casa de amant vi-o poate oferii. Unele mărci sunt mai populare decât altele ori pur și simplu se axează pe un segment de mașini mai calitative, premium, deci acest lucru ar putea contribui la creșterea valorii sale.
  • Model: Unele modele valorează mai mult decât altele. Dacă aveți un vehicul cu cerere ridicată, atunci puteți obține mai mult atunci când îl vindeți sau îl amanetați. De exemplu, crossover-urile sunt foarte populare în zilele noastre, ceea ce înseamnă că, ați putea obține mai mult pentru acesta.
  • Anul de fabricație: în mod cert, cu cât o mașină este mai nouă, cu atât va valora mai mult și puteți primi o sumă mai mare de bani.
  • Kilometrajul: numărul de kilometri reprezintă un alt factor important. Precum și în cazul anului de fabricație, cu cât kilometrajul este mai mic, cu atât valoarea mașinii va fi una ridicată.
  • Stare tehnică și estetică: starea exteriorului și a interiorului sunt la fel de importante și cu cât este mai buna, cu atât mașina va valora mai mult. Dacă există zgârieturi, îndoituri, urme de rugină, pete în tapițerie sau chiar tapițerie ruptă și așa mai departe, ori diverse defecte mecanice, cu siguranță valoarea vă fi simțitor mai mică.

Amanetarea mașinii sau vânzarea acesteia prin intermediul caselor de amanet, poate reprezenta soluția perfectă din foarte multe puncte de vedere, iar dacă vă numărați printre aceia care caută astfel de servicii, le puteți lua în considerare pentru viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri