Te afli într-o situație financiară dificilă și crezi că vânzarea mașinii tale este singura opțiune, pentru că, fie nu vrei, fie nu poți să iei un împrumut bancar. Sau, de multe ori, ai nevoie de o anumită sumă de bani rapid și poți ajunge să vinzi mașina, de exemplu, pe nimic. Dacă te afli în oricare dintre aceste situații, trebuie să știi că există o soluție foarte la îndemână.

Există o instituție financiară ce oferă servicii de împrumut de tip amanet auto. Astfel, nu este necesar să îți vinzi mașina, ci poți doar să o amanetezi pentru o perioadă de timp, oferindu-ți posibilitatea de a beneficia rapid de banii necesari.

De ce ar trebui să-ți amanetezi mașina?

Toată lumea ajunge într-un punct în care ar putea avea nevoie de ajutor financiar suplimentar, fie că este vorba de afaceri, plăcere sau viața de zi cu zi. Dacă ești suficient de norocos să deții o a doua mașină care este o marcă de calitate, atunci poate nu este necesar să o vinzi pentru a obține banii de care ai nevoie.

Dacă vânzarea era singura ta opțiune, în funcție de viteza cu care aveai nevoie de bani, s-ar putea să ajungi să accepți o sumă mult redusă de la un cumpărător privat sau un dealer auto. Deci, ajungi să pierzi mașina și, de asemenea, să nu primești prea mult pentru ea.

Retail jobs

În această situație, amanetarea mașinii ar putea fi soluția ideală pentru tine. Mașina este în continuare a ta, deși depozitată într-o altă locație, dar odată ce împrumutul este rambursat, poți să o recuperezi, exact în starea în care ai predat-o.

Cum funcționează serviciul de amanet auto?

În mod normal, o instituție financiară de tipul acesta oferă un împrumut garantat pentru orice tip de autovehicul, atât timp cât starea tehnică și documentele acesteia sunt în regulă. Practic, acel autovehicul va deveni o garanția a sumei împrumutate.

Este convenită o perioadă de timp pentru rambursarea împrumutului (inclusiv dobânda), moment în care mașina poate fi apoi livrată clientului. Dacă împrumutul nu este rambursat, angajații instituției o vor păstra și o vor vinde

De regulă, contractul este încheiat pe o perioadă de minim 30 de zile, iar la finalul acestei perioade, dacă împrumutul nu a fost returnat, există posibilitatea de a prelungi termenul cu câteva zile, oferindu-se o perioadă de grație. Totul este încă foarte clar menționat și stabilit în contractul semnat de ambele părți.

Citeste si:
Tesla bate noi recorduri de producție și livrări de mașini
Tesla bate noi recorduri de...

Există chiar posibilitatea de a prelungi contractul cu alte 30 de zile, iar în această situație, tot ceea ce va trebui să achite un client este comisionul pentru luna precedentă.

Pentru a putea încheia un contract cu o astfel de instituție, nu este necesară o întreagă documentație, aprobarea multor cereri și perioade de timp mari de așteptare. În urma evaluării și a unei decizii de amanetare a mașinii, tot ceea ce este necesar în materie de documentație sunt cartea de identitate a proprietarului și actele mașinii( talonul și certificatul de înmatriculare). În cazul în care cel care dorește amanetarea mașinii este o persoană juridică, va mai fi necesar CUI-ul și actul constitutiv, precum și stampila firmei.

Ce se va întâmpla cu mașina pe toată perioada contractuală?

Se știe că o mașină, veche sau scumpă, poate fi proprietatea de preț a cuiva. Probabilitatea este ca mașina să fie amanetată pentru a face rost de o sumă mare de bani, care este necesară rapid pentru a acoperi o urgență sau o altă nevoie presantă.

Citeste si:
Autonomia mașinilor electrice, mai mult decât dublă față de acum 10...
Autonomia mașinilor electrice...

Cu toate acestea, odată ce împrumutul a fost transferat, instituția financiară se ocupă de mașina ta până când împrumutul este rambursat. Ca parte a serviciului oferit, instituția garantează cel mai bun tratament cât timp mașina este în posesia sa.

Pentru semnarea contractului, clienții trebuie să se deplaseze la sediul companiei, iar după ce mașina va fi parcată în siguranță în spațiul menționat, banii sau dovada de plată va fi eliberată.

Vehiculul va fi depozitat într-un mediu cu temperatură controlată, absolut gratuit în timpul petrecut acolo. Facilitatea de depozitare este, de asemenea, complet sigură și securizată, așa că nu ar trebui să îți faci niciodată griji că este neglijată sau ceva rău se va întâmpla. Parcarea este supravegheată și păzită 24/7 și este predată pe baza unui proces verbal, unde se menționează numărul de kilometri. De asemenea, instituția de tip amanet de mașini deține o asigurare de răspundere civilă pentru toate autovehiculele amanetate.

Citeste si:
Mașini electrice: Toyota nu se grăbește să parieze totul pe ele
Mașini electrice: Cel mai...

Această instituție financiară îți va oferi cel mai bun împrumut pe baza evaluării, îți va oferi o perioadă de rambursare favorabilă, potrivită finanțelor fiecărui client și la sfârșitul împrumutului vei putea să îți recuperezi mașina . Acesta este un motiv destul de convingător pentru a-ți amaneta mașina și a renunța la ideea de a o vinde. Deși luarea deciziei de a-ți amaneta mașina poate fi una dificilă, este poate cea mai bună opțiune pe termen lung.

Cea mai bună ofertă de amanetare a mașinii

Deși procesul poate fi deranjant, mai ales dacă nu ai avut niciodată nevoie să amanetezi o mașină înainte, la Kapital Credit Amanet Auto, ai garanția că îți este oferită cea mai bună ofertă posibilă pentru mașina ta.

Echipa de specialiști va analiza fiecare autovehicul în parte și va oferi un procent de până la 75% din valoarea reală a mașinii, valoare ce este determinată pe baza stării tehnice a mașinii și anul de fabricație.

Citeste si:
PMB face dezbatere publică privind utilizarea trotinetelor electrice
PMB face dezbatere publică...

Nu trebuie nici să îți faci griji legat de tot ceea ce se întâmplă din momentul completării cererii pentru evaluarea gratuită a mașinii și până în momentul achitării integrale a împrumutului.

În concluzie, serviciul de împrumut de tip amanet auto poate fi cea mai bună decizie pe care o poți lua dacă treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F