Iată o privire de ansamblu asupra diferitelor soluții disponibile dacă doriți să realizați un proiect folosind un credit de consum fără a trece pe la bancă.

Împrumută fără bancă

Pentru a finaliza un proiect, fie că este vorba de cumpărarea unei mașini, finanțarea unei călătorii sau renovarea casei, este posibil să aveți nevoie de un împrumut. Într-adevăr, dacă nu aveți economiile necesare puse deoparte, sau dacă doriți să păstrați o plasă de siguranță și să finanțați o parte din sumă cu un împrumut, creditul este o soluție excelentă.

Solicitarea instituțiilor financiare (bancă sau organizație de credit specializată) este adesea primul reflex pentru consumatori. Logic, pentru că băncile concentrează majoritatea creditelor acordate astăzi. Dar apar și alte soluții alternative pentru a ajuta oamenii.

A apărut astfel și microcreditul, care permite persoanelor excluse din sistemul bancar tradițional sau cele considerate rău platnice să poată împrumuta bani evitând ofertele de oameni serioși care împrumută bani.

Împrumuturile nebancare devin acum posibile, atât din obligație pentru persoanele care nu mai pot folosi băncile tradiționale, cât și prin alegere, pentru persoanele care doresc să aibă o alternativă.

Împrumuturi nebancare între persoane fizice

Este posibil să împrumuți bani direct între persoane fizice. Apropo, asta nu este nimic nou. Cu familia sau prietenii, este posibil să vă împrumutați bani unul altuia. Dar de multe ori ignorăm că există un cadru legal!

Atunci când se face un împrumut între două persoane fizice pentru o sumă mai mare, atunci acesta trebuie declarat la organele fiscale pe un formular care se adaugă la declarația anuală de impozit pe venit.

Dacă împrumutul rapid online nebancar între două persoane are ca rezultat plata dobânzii, atunci creditorul trebuie să completeze și o declarație și să adauge dobânda pe formularul fiscal. De asemenea, rețineți că legea impune recunoașterea scrisă a datoriilor pentru sumele mai mari.

Microcreditul, o alternativă la bănci

O altă soluție viabilă de împrumuturi nebancare care vă permit să faceți un împrumut personal fără a trece printr-o bancă, este cea a microcreditelor. Microcreditul se adresează în principal persoanelor care se află într-o situație financiară dificilă și care nu au venituri suficiente pentru a se împrumuta prin sistemul bancar tradițional. Sunt excluși de la credit, fie din cauza situației profesionale (contract precar, șomaj), fie din cauza lipsei de economii, fie chiar din cauza unui card bancar. Sumele împrumutate sunt în general mici și adaptate veniturilor dumneavoastră. Acestea trebuie să fie între 100 și 5.000 de lei.

Vă rugăm să rețineți că microcreditul este în general legat de achiziția de bunuri sau servicii care fac posibilă schimbarea situației inițiale a debitorului. Astfel, este posibil să apelezi la microcredit dacă te afli în dificultate financiară și ai nevoie de transport pentru a-ți putea găsi un loc de muncă, spre exemplu.

La fel, dacă vrei să-ți creezi propria afacere, dar îți lipsesc banii de început pentru afacere, poți aplica pentru un microcredit. Solicitantul unui microcredit nu trebuie să se adreseze unei bănci, ci unei instituții financiare nebancare.

Înainte de a aplica pentru o formă de împrumuturi nebancare, depuneți efortul de a vă evalua asumarea riscurilor și citiți condițiile. Deși finanțarea fără sprijin bancar este din ce în ce mai folosită, ferește-te de ofertele prea atractive și fă-ți întotdeauna timp pentru a compara.

Foto: https://www.creditdoctor.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri