Romanii aleg sa se imprumute de la o institutie nebancara deoarece pot obtine credite mai rapid, in multe cazuri fara dobanda, dar si datorita faptului ca o pot face chiar daca venitul lunar este scazut, se arata intr-un sondaj realizat de portalul de sfaturi financiare si de comparare credite online, Imprumuturi24.com.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.071 respondenti cu varste cuprinse intre 18 si 74 de ani cu scopul de a afla de ce multi dintre consumatori prefera creditele de nevoi personale si imprumuturile rapide.

Astfel, aproape jumatate dintre respondenti (46%) ar imprumuta bani de la o institutie nebancara de creditare in cazul in care ar avea o urgenta. Un sfert dintre respondenti ar imprumuta bani de la familie si doar 13% dintre acestia ar imprumuta bani de la o banca.

De asemenea, motivele pentru care respondentii aleg sa se imprumute de la o institutie nebancara sunt diverse. In principiu, oamenii aleg institutiile nebancare de creditare datorita faptului ca este posibil sa imprumute bani chiar daca venitul lunar al persoanei este scazut (35% dintre respondenti) si in situatiile in care banca nu acorda un imprumut (17% dintre respondenti). 38% dintre respondenti mentioneaza rapiditatea cu care este acordat un imprumut rapid, iar 37% dintre acestia prefera creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul imprumut este fara nicio dobanda.

Retail jobs

Romanii, responsabili cand imprumuta bani

Sondajul si-a propus, de asemenea, sa afle cat de responsabili sunt romanii atunci doresc sa imprumute bani de la institutiile nebancare de creditare. Astfel, 93% dintre respondenti isi planifica cu mare atentie optiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenti efectueaza o cautare foarte detaliata si compara serviciile diversilor imprumutatori, iar majoritatea acestor respondenti (73%) isi cauta informatiile online.

Cele mai populare tipuri de credite de consum

Studiul a identificat ce tipuri de credite de consum sunt populare in Romania. Cele mai populare sunt imprumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevazute) - 67% dintre respondenti folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare - 34% dintre respondenti au declarat ca au un asemenea imprumut. A cincea parte dintre respondenti (19%) a folosit un imprumut pentru a-si refinanta obligatiile existente de creditare.

Citeste si:
De ce serviciul de amanetare al mașinii reprezintă un împrumut rapid?
De ce serviciul de amanetare...

Imprumuturi24.com este un portal informativ de comparare credite, care opereaza in Romania din anul 2015. Scopul sau este de a oferi sfaturi si a educa in legatura cu diferitele probleme financiare, inclusiv asupra creditelor nebancare.

Sursa foto: create jobs 51/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri F