Nokian a prezentat noile anvelope Nokian Snowproof C concepute pentru vehiculele profesionale, proiectate pentru a rezista la sarcini și uzură. Gama de produse va fi disponibilă pentru consumatori în toamna anului 2021.

Nokian Snowproof C asigură un șofat fără griji în timpul iernilor din Europa Centrală, datorită aderenței superioare atât pe zăpadă, cât și pe zloată sau ploaie. Conceptul Alpine Sense Grip de la Nokian Tyres permite noilor anvelope să facă față cu succes tuturor provocărilor meteorologice din timpul iernii, garantând un condus previzibil și echilibrat.

Aproape 60% dintre șoferii din Europa Centrală au considerat că anvelopele de iarnă specializate sunt cele mai importante echipamente de protecție auto în sezonul rece. Aproape 70% dintre respondenți au considerat aderența și manevrabilitatea anvelopei în condiții de iarnă esențiale pentru siguranța în timpul condusului, în timp ce stabilitatea, aderența pe zăpadă și rezistența la uzură s-au numărat printre cele mai importante caracteristici.

Gama de produse oferă diverse dimensiuni pentru utilizarea profesională și recreativă, cu o selecție de 27 de produse de la 14 la 17 inci, în categoriile de viteză R (170 km/h), T (190 km/h) și H (210 km/h).

Conceptul Alpine Sense Grip oferă aderență excelentă pe drumuri înzăpezite, noroioase și umede, precum și o experiență de condus previzibilă și echilibrată. Conceptul include caracteristici inovatoare în privința designului benzii de rulare a anvelopei, compus din cauciuc și structură. Modelul benzii de rulare optimizat pentru iarnă, cu striații personalizate, agresive și muchii multiple oferă aderență și siguranță în diferite condiții de iarnă și o manevrabilitate echilibrată și ușor de controlat, chiar și în cazul sarcinilor grele.

Retail jobs

Compusul de rulare Alpine Grip este adaptat pentru iernile din Europa Centrală și are performanțe bune pentru temperaturi diverse. Acesta oferă aderență impresionantă pe zăpadă și carosabil umed și o rezistență excelentă la uzură. Structura puternică și optimizată a anvelopelor C, cu tehnologia brevetată Aramid Sidewall de la Nokian Tyres, oferă durabilitate unică și o durată de viață îmbunătățită.

Construcția personalizată a anvelopei Nokian Snowproof C include un strat de bază durabil, cu o curea groasă de oțel sub banda de rulare.

Durabilitatea noului produs este maximizată de tehnologia Aramid Sidewall de la Nokian Tyres. Fibrele de aramidă extrem de puternice întăresc pereții laterali oferind mai multă durabilitate și protecție în situații de condus exigente. Această tehnologie protejează anvelopa împotriva impacturilor, tăieturilor și gropilor. Aceste caracteristici permit anvelopei Nokian Snowproof C să suporte sarcini grele și condiții de drum accidentat.

Noul model al benzii de rulare oferă anvelopei Nokian Snowproof C un contact echilibrat cu șoseaua și un răspuns rapid și previzibil la direcție. Banda de rulare vine cu o zonă centrală rigidă și conectată, ce oferă manevrabilitate echilibrată și stabilitate la sarcini grele.

Citeste si:
Ce înseamnă simbolurile de pe anvelope, cum ar trebui citite marcajele
Ce înseamnă simbolurile de pe...

Canelurile pentru apă și lapoviță din mijlocul benzii de rulare sunt proiectate pentru a maximiza rezistența la planare și acvaplanare. Acestea stochează apa și zloata dintre anvelopă și drum și accelerează eliminarea lor de pe anvelopă. Aderența suplimentară pentru drumurile cu zăpadă este oferită de ghearele pentru zăpadă plasate între blocurile benzii de rulare, ce asigură o aderență echilibrată pe gheață și zăpadă, în special la frânare și accelerare. Striațiile adaptate cu șanțuri speciale stânga/dreapta pe blocurile centrale sunt proiectate pentru a îmbunătăți siguranța pe timp de iarnă. Acestea nu străbat întregul bloc de rulare, ceea ce asigură o aderență fermă și o manevrabilitate optimă pe șosea.

Sursa foto: Nokian
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri