Pe 12 mai 2021, C.N.A.I.R. S.A. a semnat contractul "Proiectare și Execuție Autostrada de Centura București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 2 km 20+000 - km 39+000”, cu ofertantul declarat câștigător, ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) - SPEDITION UMB - TEHNOSTRADE S.R.L.

  • Valoarea contractului: 831.920.653,34 lei fără TVA.
  • Lungime: 19 km
  • Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.
  • Durata contractului este de 154 luni, din care:
    • 12 luni perioada de proiectare,
    • 22 luni perioada de execuție a lucrărilor,
    • 120 luni perioada de garanție a lucrărilor.

Investiția este necesară pentru a se realiza accesibilitatea la rețeaua TEN- T, dar și pentru a scoate pe cât posibil traficul de tranzit aferent Coridoarelor IV și IX Pan European din zona urbană pe care în situația existentă o traversează și o perturbă.

În momentul de față, drumul existent - Centura Municipiului București - nu mai face față acestor volume de trafic, iar aducerea la parametrii tehnici corespunzători ai unui drum, parte dintr-un Coridor European, s-ar traduce prin costuri mari și nerentabile.

Importanța acestui proiect rezultă din necesitatea realizării unei continuități între Autostrada A1 București - Pitești și Autostrada A2 București - Constanța, dar și în lungul coridorului IX Pan European și realizarea unei conexiuni între Coridorul IV Pan European și Coridorul IX Pan European.

Sursa foto: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri