Reprezentanța Tesla a demarat vânzările cu echipa din România pe 14 mai la Promenada Mall, unde există un autoturism Tesla Model 3 expus.

Compania va avea până la final de an un showroom și service în zona de nord a Bucurestiului. Reprezentanții din România spun că nu a fost aleasă încă locația, fiind luate în calcul mai multe spații din sectorul 1.

"Vom deschide showroom-ul Tesla până la finalul anului în zona de nord a Capitalei. Și service-ul va fi deschis anul acesta", au declarat, pentru wall-street.ro, reprezentanții Tesla din România.

Citiți și Cât pierd din autonomie mașinile electrice după primul an

Săptămâna aceasta veți putea testa primele mașini Tesla aduse de reprezentanță. Vor fi trei mașini Tesla Model 3, dintre care două Model 3 Performance și unul Model 3 Long Range.

Cei care comandă acum un Model 3, îl vor putea primi cel mai devreme în septembrie. Pentru Model S și Model X timpul de așteptare este ceva mai mare, primele unității fiind livrate în primăvara 2022.

Citiți și: Tesla Model S și Model X au primit un facelift și peste 1.000 CP

Bonusul oferit de statul român pentru aceste mașini este de 45.000 de lei, la care se poate adaugă și prima Rabla Clasic de 7.500 lei.

Prețuri Tesla în România

Tesla Model 3:

Standard Range Plus, autonomie 448 km, preț 42.990 euro
Long Range, autonomie 614 km, preț 52.990 euro
Performance, autonomie 614 km, preț 59.990 euro

Cititi si Tesla Model 3, câștigător pe piața mașinilor second-hand

Tesla Model S:

Long Range, autonomie 663 km, preț 89.990 euro,
Plaid, autonomie 628 km, preț 119.990 euro
Plaid+, autonomie 837 km, preț 149.990 euro

Tesla Model X:

Long Range, autonomie 580 km, preț 99.990 euro
Plaid, autonomie 547 km, preț 119.990 euro

Reprezentanții Tesla România au mai spus că Teslounge Bucharest, primul showroom independent din România dedicat mașinilor Tesla, inaugurat în februarie, nu mai are dreptul să livreze mașini Tesla. Toate comenzile făcute de Teslounge au fost anulate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri