Ford Motor a anunţat că a început producerea şi livrarea de la fabrica sa din Michigan a noului SUV Bronco, unul dintre cele mai aşteptate vehicule ale producătorului auto din ultimii ani, după ce problemele logistice provocate sectorului auto de pandemia de coronavirus (Covid-19) au întârziat lansarea, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

De la începutul anului, a şasea generaţie a modelului de off-road Bronco a fost rezervată de peste 125.000 de clienţi, a anunţat compania americană. Peste 190.000 de rezervări pentru Bronco sunt în Statele Unite şi Canada.

Prima generaţie a modelului Bronco a fost fabricată în perioada 1966 - 1977, apoi a fost retrasă în 1996 din cauza scăderii cererii.

Ford a investit 750 milioane de dolari şi a creat încă 2.700 de locuri de muncă la uzina din Michigan pentru a produce noul Bronco.

Ford Motor a anunţat recent majorarea investiţiilor în vehicule electrice şi autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, faţă de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Ford îşi va dubla investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride.

De asemenea, compania va investi şapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri