Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI) introduce, pentru prima dată după 1990, conceptul de linii care funcţionează numai în anumite zile ale săptămânii, concept utilizat în mai multe oraşe europene.

Proiectul de reorganizare a întregului sistem de transport din Regiunea Bucureşti - Ilfov se va desfăşura până în luna septembrie, scrie Agerpres.

Astfel, începând cu data de 26 iunie 2021, linia 65 (de troleibuz) va funcţiona doar în zilele lucrătoare şi numai în orele de vârf (06:30 - 09:30 şi 16:00 - 20:00). Parcul de vehicule disponibilizat astfel va fi redistribuit pe linia 86, o linie foarte solicitată.

Tot din 26 iunie a.c., TPBI a dispus şi alte măsuri de optimizare a transportului public de călători şi de armonizare a acestuia cu cererea de transport, dar şi cu bugetul alocat de Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) membre.

"Linia 268 va fi suspendată, iar parcul va fi redistribuit pe liniile 168 şi 368. Pentru facilitarea transferului de călători, tramvaiele liniilor 23 şi 27 şi autobuzele liniei 232 vor efectua opriri în ambele sensuri în staţiile "Parcul Carol I" de pe traseul liniilor 7 şi 47 amplasate pe Str. 11 Iunie", precizează TPBI.

Retail jobs

De asemenea, linia 163 va funcţiona pe un traseu modificat între terminalele "Giuleşti Sârbi" şi "Piaţa Operei". Astfel, pe sensul spre Piaţa Operei: terminal "Giuleşti Sârbi", traseu de bază până la intersecţia Calea Plevnei/ Str. Ştirbei Vodă, apoi pe un traseu modificat pe Strada Ştirbei Vodă, Splaiul Independenţei, Bulevardul Eroii sanitari, Piaţa Operei. Pe sensul către Giuleşti Sârbi: Piaţa Operei, Bulevardul Eroii Sanitari, Bulevardul Eroilor, Strada Ştirbei Vodă, Calea Plevnei, apoi traseul de bază până la terminal "Giuleşti Sârbi".

Linia 117 va funcţiona pe sensul spre terminalul "Piaţa Sf. Vineri" pe un traseu modificat în perimetrul rondului George Coşbuc, autobuzele traversând intersecţia pe spaţiul carosabil central. Autobuzele vor efectua oprire în staţia "Piaţa Regina Maria", amplasată pe Bd. Regina Maria, comun cu tramvaiele 32. Staţia "Piaţa Regina Maria", amplasată în rond, se suspendă.

Linia 261 va funcţiona pe sensul către terminalul "Complex Comercial Băneasa" pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Bucureşti-Ploieşti/ Str. Elena Văcărescu, pe Şos. Bucureşti-Ploieşti până la Pasajul Băneasa, apoi traseul de bază. Celălalt sens nu se modifică.

Nu în ultimul rând, pe sensul de mers către terminalul "Valea Oltului", autobuzele liniei 368 vor efectua opriri şi în staţia "Piaţa Romană" amplasată pe Bd. General Gheorghe Magheru, comun cu linia 381. Pentru codificarea variantelor de traseu Bis ale liniilor de transport public se va utiliza sufixul B. De exemplu: 331B, R447B.

Citeste si:
Rata de incidență din București se menține ridicată
Rata de incidență din...

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autorităţi publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru înfiinţarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea serviciului de transport public de călători pe toată aria de competenţă, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Sursa foto: LCV / Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri